Blogg

RSS

Cateringfirma för en lyckad fest

4 Jul 2023

Inför den stora festen är maten ofta höjdpunkten. Men tiden att laga mat finns inte alltid, det är då du anlitar en cateringfirma som sköter allt ätbart åt er.

Agneta kunde inte vara mer stressad än vad hon redan var. Det kändes som igår som hennes son Linus inte var mer än en liten knodd, men i verkligheten var det bara några veckor kvar innan han tog studenten. Hennes stora son som nu skulle ut i vuxenlivet. Studenten tog han bara en gång, så den skulle firas.

Hela familjen var inbjuden, både från Agnetas och pappa Ingemars sida. Bara där blev de runt femtio personer, utöver det hade Linus även en del vänner som skulle komma. För att göra det enklare delade de upp sysslorna. Agneta tog ansvaret för maten som skulle serveras, och det tänkte hon göra bra.

Mat som passar alla hos cateringfirma

Många såg Agneta som en riktig mattant, hon var den som alltid bjöd på mat och älskade att fixa. Men när det kom till hennes älskade sons student, så skulle hon stå över. Hon ville ha fokus på festen och sin son. Därför gjorde hon det självklara valet och anlitade catering i Göteborg.

För Agneta, som var kräsen i maten, var den alldeles perfekt. Cateringfirman arbetade med ekologiska och giftfria råvaror. De hade kockar som verkligen la ned kärlek i maten, och dessutom erbjöd de flera olika rätter. Detta tog bort en stor del av Agnetas stress inför studenten. Nu kunde hon bara njuta.

Takrenovering i Göteborg: Anlita en professionell takläggare för att skydda ditt hem

26 May 2023

När det kommer till takrenovering är det viktigt att anlita en professionell takläggare i Göteborg. Dessa experter kan inte bara erbjuda råd och tips om skicket på ditt tak, utan också renovera eller byta ut det helt och hållet.

Inspektera taket för att undvika kostsamma läckor

Om du har märkt att det har blåst mycket på senaste tiden och är orolig för takets tillstånd kan en takläggare i Göteborg hjälpa dig. De kan kontrollera att takpannorna sitter på rätt plats och undersöka underlaget för att se till att taket är helt säkert. En takläggare kan också kontrollera så att takpappen inte läcker och att hängrännorna är hela. Det viktigaste är att se till att det inte finns några fuktproblem som kan leda till kostsamma reparationer senare.

Säkerhet på hög nivå

Att klättra upp på taket är mycket riskabelt, och om du inte har erfarenhet av det kan det vara farligt att försöka själv. En takläggare har utbildning och erfarenhet av taksäkerhet samt rätt utrustning för att kunna genomföra inspektioner och reparationer på ett säkert sätt. Att anlita en professionell takläggare i Göteborg är en ansvarsfull och smart lösning för att säkerställa att taket är i gott skick.

Takläggare i Göteborg kan byta ut ditt tak helt och hållet

Taket är en av de viktigaste delarna av ditt hus, då det skyddar mot vind och regn. Om taket är i dåligt skick kan det orsaka allvarliga problem och kostsamma reparationer. Därför är det viktigt att anlita en takläggare som kan renovera eller byta ut taket helt och hållet om det behövs. En professionell takläggare i Göteborg kan ge dig råd om vilken typ av tak som passar bäst för ditt hus och installera det på ett säkert sätt.

Du hittar mer information om takläggare i Göteborg hos: takläggaregöteborg.nu

När behöver man göra en OVK-besiktning?

6 Nov 2022

Olika byggnader innebär olika ansvar. Har du en fastighet och hyr ut lägenheter? Då måste du göra OVK-besiktning, detta för att kontrollera att systemet funkar.

När är det egentligen dags att göra en OVK-besiktning och vem är det som behöver göra den? Ventilationen är något som man bör kolla överallt, vare sig man bor i lägenhet eller hus. Men har man däremot en byggnad som en skola eller ett sjukhus, då finns det en lag på att göra en obligatorisk ventilationskontroll.

Hur ofta man ska göra en OVK beror helt och hållet på vilken typ av byggnad det är. Men oftast är det vart tredje eller sjätte år. Det är en återkommande besiktning som även ska göras innan hela systemet kommer igång för första gången. Det är lag på det och något man alltså måste göra.

Koll på allt med en OVK-besiktning

Det första man behöver göra inför sin OVK-besiktning är att hitta en besiktningsman. Det räcker inte att välja en som har koll på ventilation, utan du behöver en som har behörighet att göra en besiktning. De går noggrant igenom hela system och skriver ned allt i ett protokoll. Skulle något behöva åtgärdas, då får ni veta det.

När besiktningen är klar, då får ni ett intyg på att det är gjort. Detta kan ni välja att sätta upp så det syns för boende eller besökare och visar att ni har koll på läget. Bra luft gör att man mår bättre. Det är något alla ska ha. Läs vidare om OVK-besiktning här: ovkbesiktning.nu

Rusta och matcha har alltid en lösning

30 Oct 2022

Rusta och matcha är en instans som har till uppgift att hitta lösningar för dig. I vissa situationer är det bättre att satsa på utbildning i stället för jobb.

Du är kanske en av alla de som är arbetslösa. Kanske har du sökt efter ett jobb med ljus och lykta i flera år. Då och då kanske du har fått några timmar här och några timmar där på olika arbetsplatser. Ett säsongsjobb eller vid behov någonstans. Vad i hela fridens namn ska du göra?

Först och främst letar du efter ett bra jobb på alla möjliga ställen. Det kan vara både fysiska besök och med ansökningar över nätet. Det finns många jobbsökar-appar och sajter att ta till. Arbetsförmedlingen är den största i Sverige. Där kan du även få kontakt med rusta och matcha.

Rusta och matcha - en konsult som löser ditt problem

Rusta och matcha skulle kunna liknas vid en syokonsulent men med kontakter till att få allt att falla på plats. Hit vänder du dig när inget annat har fungerat. De har kanaler till företag som de skaffat själva och ett samarbete med flera olika företag som har ett trängande behov efter bra arbetskraft.

Det kan kännas hopplöst och frustrerande att vara utan jobb eller utbildning för att kunna få ett. Med rusta och matcha kan ni tillsammans komma fram till den bästa lösningen för dig där du är idag. En utbildning är ibland bästa vägen för att finna en lösning på din situation.

Advokat specialiserad på narkotikabrott

28 Oct 2022

Är man misstänkt för ett narkotikabrott ska man ta hjälp av en brottmålsadvokat som har narkotikabrott som specialområde. Här kommer några användbara tips.

Narkotikabrott är ett vanligt brott i Sverige men det är inte mindre allvarligt för det. Ett synnerligen grovt narkotikabrott kan ge upp till tio års fängelse. Det är förbjudet att sälja, tillverka, bearbeta, smuggla och inneha narkotika. Det är även ett brott att förmedla kontakt mellan köpare och säljare, vilket inte alla känner till.

Är man misstänkt för ett narkotikabrott, eller har en vän eller familjemedlem som är det, ska man ta hjälp av en försvarsadvokat så snart som möjligt. Då får man ett bra stöd redan från början och advokaten kan också sitta med redan vid de inledande polisförhören. Det brukar kännas tryggare.

Som misstänkt för narkotikabrott kan man ha rätt till en offentlig försvarare

Den försvarsadvokat man anlitar ska ha brottmål och narkotikabrott som sitt specialområde. Om det narkotikabrott man misstänks för kan ge minst sex månaders fängelse är det staten som står för advokatens lön. I andra fall måste man själv stå för kostnaden. Har man en hemförsäkring brukar det ingå ett rättsskydd i den.

Man har rätt att själv välja sin försvarare och behöver inte ta den offentliga försvarare som rätten utser. I stället kan man föreslå en annan advokat eller senare be om att få byta. Det är stressande att vara misstänkt för narkotikabrott och det är inte alltid man vet någon brottmålsadvokat. Då är det smart att be familj eller vänner om hjälp att hitta en advokat.

Vad är yoga bra för?

26 Oct 2022

Det är ofta man hör att yoga är en bra för olika saker. Vi går igenom några av de punkterna som yoga kan hjälpa dig med.

Anpassningsbar och tillgänglig träningsform

Har du svårt att få tid i ditt liv för att träna och ta hand om dig själv? Var det länge sedan du rörde på dig och känner dig nervös inför att börja träna? Yoga är en mycket tillgänglig träningsform då den finns i flera olika varianter. För någon som är nybörjare kan det exempelvis passa med Kundaliniyoga som fokuserar mer på andning och andlig utveckling.

Yogastudios finns i hela landet och du kan hitta en bra studio för att utföra yoga i Göteborg eller Stockholm, Ystad eller Kiruna. Det finns också flertalet klasser som man kan lära sig utantill eller följa online.

Fysisk styrka

Även de mer enkla yogaformerna hjälper dig att utveckla din fysiska styrka. I yoga är det inte så mycket plötsliga rörelser och hopp vilket gör det till en ganska skonsam träning där skador är ovanliga. Vill du ha mer utmanande yoga som fokuserar på musklerna så skall du välja Bikramyoga eller Ashtanga Vinyasa-yoga.

Få mer energi

De flesta yogaformerna fokuserar på att öppna upp flödet i kroppen och få blockader i muskler och leder att släppa. Detta ger dig i slutändan mer energi som gör att du bättre kan hantera din vardag. All fysisk träning gör att man sover bättre vilket leder till att man är utvilad och pigg på dagarna.

Lär dig fokusera

När man utövar yoga lär man sig fokusera på sin andning och på den rörelse eller ställning som man befinner sig i. Den kunskapen kan sedan hjälpa dig i ditt liv när du behöver göra en svår uppgift. Många använder exempelvis den andningsteknik man lär sig av yoga när de föder barn.

Ordentlig dränering i Göteborg

20 Oct 2022

Vid husbygge i Göteborg är det viktigt att grunden blir perfekt. Att göra en väl genomförd dränering kan göra stor skillnad för de framtida boendet i huset.

Gittan och Leif hade precis fått klart byggnadstillstånd för sitt nya hus. Allt var klart. Allt från skruvar till byggmaterial var inköpt. Inhyrda kompetenser som plattläggare, elektriker och rörmokare var engagerade. Men mycket skulle Leif själv ta hand om då han jobbat med bygge i många år.

Frun Gittan skulle även hon bistå med handräckning, lite målning och en hel del markservice för de byggarbetare som jobbade på plats. Tillsammans med några gamla kollegor skulle de börja med att göra husgrunden. De hade markerat och börjat bygga. En dränering i Göteborg var snart på agendan som, vad Leif menade, var det viktigaste för huset.

Dränering i förebyggande syfte

Leif hade förklarat för Gittan att dräneringen på huset i Göteborg gjorde så att både fukt och regnvatten leddes bort från huset istället för att ta sig in i väggarna och skapa fuktskador. I och med att fukten hålls borta blev det bättre luft inne. Hon hade nickat som om hon förstått fast Leif var ganska säker på att det inte var sant.

Men det spelar ingen roll. Det viktigaste var att han själv visste vad det betydde för byggnaden. Nämligen att dess livslängd skulle bli betydligt längre. Vilket även innebar att han och Gittan inte skulle få några kostnader som de inte räknat med på grund av att fukten skapade mögel med allt det drog med sig.

Målare Göteborg - ta hjälp med måleriet

17 Oct 2022

Få saker kan göra sådan enorm skillnad som att sätta ny färg på väggarna, i taket eller på golvet. Detta dessutom till en väldigt blygsam kostnad. Har du tröttnat på interiören i din bostad i Göteborg så kan det definitivt vara läge att överväga att måla om. Men, om så är fallet - överväg i så fall också hjälpen av en professionell målare i Göteborg. Det garanterar dig ett perfekt resultat.

Vad gäller just det färdiga resultatet så kan man nämligen diskutera - i allra högsta grad - hur det brukar se ut när privatpersoner målar. Det handlar ofta om att misstagen som begås blir väldigt synliga. Ytan som målas blir flammig, man kan se en massa fläckar och runt omkring - exempelvis på lister, tak och golv - så kan man se en massa kladd och spill. Många underskattar projekt som inkluderad målning. Det ses som något som alla klarar av att göra, men faktum är att det är ett jobb som kräver vana, erfarenhet och - framförallt - tid och dedikation. Blir man, som många, otålig så tar man genvägar och detta leder till just det undermåliga resultat som vi ovan nämnde.

Väljer du att anlita en målare i Göteborg så väljer du också ett perfekt resultat där du dessutom kan använda dig av Rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det gör skillnad.

Måla som en målare i Göteborg

Om man emellertid känner att man har den tid som krävs för att måla om hemma s bör man göra jobbet på samma sätt som en målare skulle ha gjort. Vilket också är synonymt med framförallt en sak: grundarbetet. Den stora skillnaden mellan hur en målare jobbar och hur lekmän tar sig an projekt ligger just i detta. Man måste se till att den yta som ska målas också är redo att målas - vilket innebär att man ska slipa, spackla, tvätta, och se till att den är absolut slät.

Ser man detta rent tidsmässigt så får många en ögonöppnare. Där du som lekman kanske lägger 20% på grundarbetet och resterande på att på så arbetar en målare i Göteborg på exakt motsatt sätt: denne lägger 20 % av tiden på att måla - och resten på grundarbetet. Visst, det är tråkigt att slipa och spackla - men det är också det som bygger upp det färdiga resultatet.

Att tänka på då du använder bilskrot i Vänersborg

6 Oct 2022

När du ska lämna din gamla bil på en bilskrot i Vänersborg finns vissa regler du måste följa. Får bilen köras och har du dina papper iordning? Behöver du hjälp?

Att skrota en gammal bil är inte alltid ett lätt beslut för alla bilägare. Många är ganska svaga för sina bilar och det finns för många den där vaga känslan att det finns reservdelar att plocka. När man väl inser att bilen är riktigt anskrämlig där den står blir allt enklare.

För de flesta av oss är den där drömmen om att vara händig och helt käckt montera bort det ena och andra och återanvända bara en dröm. Det enda som händer är att allt rostar bort. Därför ska du istället se till att bilen kommer till användning på annat håll.

Att ta sig till en bilskrot

Nu till väsentligheterna. För det första. När du ska skrota bilen i Vänersborg, har du då en bil som får köras? Om så inte är fallet får du istället be bilskroten komma och hämta bilen. På så vis slipper du problem som kan uppstå om du kör en avställd bil.

Nästa viktiga detalj är registreringsbevis. Det är bara du som ägare som kan skrota bilen, eller du med fullmakt från ägaren. Mer pappersarbete? Ja, att avsluta försäkringen är givetvis något du behöver göra. Sist men inte minst - töm bilen på personliga ägodelar om du inte redan gjort det. Gå igenom alla fack och gör jobbet så slipper du sakna dina prylar efteråt.

Våldtäkt – brottet begås även av fotbollsstjärnor

6 Oct 2022

Våldtäkt är ett sexualbrott som lämnar fruktansvärda spår hos offret, såväl mentalt som fysiskt. Ännu allvarligare är det förstås när offret bara är ett barn.

Det finns få brott som väcker sådana känslor som sexualbrott. Och ett av de värsta brotten inom den kategorin är förstås våldtäkt – ett brott som kan ge upp till sex års fängelse. Ännu mer upprörande anser många, med stor förståelse, att det är när brotten begås mot minderåriga. Som till exempel våldtäkt mot barn.

Just det brottet fälldes den före detta Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo för 2018. Han dömdes till två år och åtta månaders fängelse samt utvisning för brottet. Han fick sedermera också sparken från MFF efter att det stod klart att han hade haft sex med en flicka under 15 år, vilket alltså räknas som våldtäkt mot barn.

Våldtäkt – hur ska klubben agera?

Anmärkningsvärt nog var det inte det första fallet i modern tid då en spelare som representerade Malmö FF dömdes i domstol för ett sexbrott mot ett barn. Bara ett par år tidigare hade ytterbacken Miiko Albornoz misstänkts för samma brott, och fälldes senare för sexuellt utnyttjande av barn.

Den gången fick spelaren emellertid inte sparken. Istället spelade sexbrottslingen kvar och tog emot publikens jubel och applåder på läktaren. Han spelade kvar drygt ett och ett halvt år efter domen, och därefter sålde MFF honom till Hannover 96 i Tyskland för dyra pengar. MFF agerade med andra ord helt olika gällande två olika spelare som dömdes för liknande brott under deras tid i klubben. Läs mer om vilken hjälp du kan få juridiskt här: www.våldtäkt.com

Attraktiva skyltar i Göteborg

6 Oct 2022

Att skaffa bra skyltar till firman är en av de viktigaste investeringarna för ett företag i Göteborg. Att ha en skylt som harmonierar med företaget är A och O.

Vid investering av skyltar till företaget i Göteborg finns flera saker att fundera på. Vilken känsla vill man förmedla till den personen som riktar blicken mot företagets fasad? Att fånga kunden är livsnödvändig för alla företag. För vem vill inte att alla ska associera skylten och loggan med det egna företagets produkter.

Ordet AIDA är engelskt och ett fantastiskt verktyg att ta till när man planerar reklam. A står för attention, vilket innebära att den ska vara tilldragande. I står för interest, kunden ska bli intresserad. D står för desire, skylten skapar jag vill ha-känsla. Och så sist ännu ett A för action, kunden agerar och köper produkten eller tjänsten.

Skyltar som berättar

Vilken attityd har företaget? Ett företag som säljer leksaker kanske gör sig bäst med en färgglad skylt med lite knasiga bokstäver och en rolig logga. En skylt som säger att med de här produkterna får man roligt. Det är också skyltar som attraherar barn som i det här fallet indirekt är den riktiga kunden.

För en advokatfirma eller ett företag som säljer kontorsmaterial är skyltarna ofta enklare. Mörkare, rakare bokstäver utan utsvävningar ger ett seriöst intryck. Ett sätt att framhäva sin professionalism. Eller vänd på tanken. En leksaksaffär med svarta, raka bokstäver och en advokatfirma vars skylt har glada, sneda bokstäver i klara färger. Skulle det fungera? Se utbudet av skyltar på denna sajt: www.skyltargöteborg.se

Vårdnadstvist i Göteborg när umgänget inte fungerar

25 Sep 2022

Att ha ett fungerande umgänge föräldrar emellan är viktigt för barnens väl. Fungerar inte umgänget kan man ta juridisk hjälp i en vårdnadstvist i Göteborg.

Khalid var arg som ett bi. Än en gång hade Maria skickat sms och anklagat honom för att ha tappat bort barnens saker. Denna gång var det stövlarna. Han visste att han ordentligt ställt stövlarna på barnens platser på fritids.

Han svarade med ett foto där stövlarna syntes tydligt. Maria svarade argt tillbaka att han kunde tagit kortet för flera veckor sedan. Khalid sjönk ner i soffan. Allt han ville var ju att få träffa sina barn oftare och mer. På nåder fick han träffa dem varannan helg. Fredag eftermiddag till måndag morgon.

Vårdnadstvist i Göteborg reder ut umgänge

Han började gå igenom alla sms:en han hade sparat. Maria hade anklagat honom för både det ena och det andra. Snäll som han var hade han backat varje gång, bett om ursäkt för saker han inte ens gjort. Det var dags att få upprättelse. Kanske kunde han bli boendeförälder och träffa barnen oftare, funderade han på. Han behövde leta upp ett juridiskt ombud och starta en process. Han skulle inte säga något till vare sig barnen eller Maria, de skulle veta tids nog.

Det var tur att han skulle dra igång en vårdnadstvist i Göteborg. Casper på jobbet hade precis gjort det och hade världens bästa advokat, samma som Khalid skulle anlita. Förhoppningsvis skulle han få rå om sina barn mer, tänkte han, innan han ringde advokaten. Få kontakt med en advokat som kan allt om vårdnadstvistfrågor här: vårdnadstvistgöteborg.se

Lediga lägenheter Göteborg - säkrare hyra av bostad

8 Sep 2022

Att hitta lediga lägenheter i Göteborg är långt ifrån enkelt. Som i alla större städer så handlar det lite om att gå på ett minerat fält där man som sökande efter en bostad inte har så många alternativ: man får ta sig framåt och hoppas på det bästa. Vilket är långt ifrån någon optimal lösning och där många blir riktigt lurade.

Det handlar till mångt och mycket om en desperation som utnyttjas. Att ha tak över huvudet och en trygg bostad är en grundsten i att kunna leva, arbeta och känna frihet. Tvingas man, som många gör, att leta lediga lägenheter i Göteborg under en stor del av sin disponibla tid så lever man inte - man snarare överlever. Eller försöker göra det åtminstone.

Det desperata förvandlas till desperata handlingar: en person som söker lägenhet och som vill ha någonstans att bo under en längre tid kan sluta att uppfatta varningssignaler. Man hittar en bostad som är intressant, man träffar hyresvärden och sedan betalar man en hutlös depositionsavgift och en hyra i förskott - bara för att sedan inse att det A) inte finns någon lägenhet och B) hyresvärden är spårlöst försvunnen. Det låter för bra för att vara sant, men man ignorerar detta och chansar på att saker och ting ska lösa sig.

Ny sida ger större säkerhet

Ska man chansa eller ska man som ung välja ett säkrare alternativ? Frågan är givetvis retorisk. Det är klart att man ska söka säkerhet och trygghet. Vilket också är möjligt att göra genom att gå via en trygg mellanhand. Det har nämligen skapats en ny sida som fokuserar på att agera säker mellanhand mellan uthyrare av lägenheter i Göteborg och mellan de som vill hyra.

Säkerheten ligger i att alla som skapar en profil verifieras genom Bank-id samt kontrolleras i övrigt. Utöver detta så garanteras det att ingen depositionsavgift och inga förskottshyror ska betalas - och att man samtidigt också får hjälp med juridiska spörsmål i samband med att exempelvis hyresavtal ska upprättas. Detta skapar trygghet för både parter.

Så fungerar det i praktiken

Systemet är enkelt. Vi ponerar att du har en lägenhet som du vill hyra ut i Göteborg under en period om ett halvår - du ska ut och resa. Givet är att du vill ha en marknadsmässig hyra och lika givet är att du vill att personen som hyr är skötsam samt kan visa upp god ekonomi. Utöver detta så kanske du även vill ha en djur- och rökfri hyresgäst. Allt detta kan du sedan skriva in i den profil du skapar.

På andra sidan finns sedan en person som fyllt i var i Göteborg man vill hyra lediga lägenheter i Göteborg, hur mycket man kan betala och hur länge man kan tänka sig att hyra - och att man exempelvis vare sig röker eller har ett husdjur.

Uthyrare - möt hyresgäst! Dessa båda personer skapar en kontakt och träffas sedan rent fysiskt för att mer ingående diskutera villkoren samt för att lära känna varandra. Detta system skapar helt enkelt säkra, trygga lösningar. Skulle en av parterna - exempelvis uthyraren - missköta sig och kräva en deposition under bordet så blir denne person också avstängd från sidan. Det går att hitta lediga lägenheter i Göteborg på ett tryggt, säkert sätt.

Finsnickeri Göteborg - unika lösningar för personliga hem

6 Sep 2022

Drömmer du om det unika hemmet? I så fall så kommer du att behöva arbeta lite hårdare med att hitta mer personliga lösningar. Man kan säga vad man vill om Ikea och andra möbelaffärer - men de skapar inte särskilt unika saker. Snygga - utan tvekan. Funktionella - oh ja. Men unika - nej, inte särskilt.

Köper du en möbel från Ikea så kommer du också att köpa en möbel som förmodligen finns i tusentals svenska hem. Och, det är också en möbel som kanske inte alls passar rent storleksmässigt i ditt hem i Göteborg. Båda dessa saker leder oss till finsnickeri i Göteborg och till det faktum att det är möjligt att ta hjälp och få unika möbler och lösningar skapade utifrån både smak och behov.

Har du exempelvis en liten hall i och drömmer om att hitta exempelvis en garderob eller en skohylla som passar i denna så kan ett företag inom finsnickeri i Göteborg hjälpa dig att skapa en lösning. En lösning som A) följer de mått som finns att arbeta utifrån B) en snygg och unik sådan. Det handlar om att på många sätt gå tillbaka i tiden - på ett bra sätt.

Finsnickeri Göteborg - kvalitet och hållbarhet

Ser man till finsnickeri i Göteborg så ligger det rätt i tiden. Fler och fler inser det ohållbara i att köpa grejer som inte håller. Man köper billiga saker som går sönder bara efter något år - och väl där så köper man nytt igen. Det är en mönster som går igen i allt från möbler vidare till kläder.

Väljer man finsnickeri i Göteborg så väljer man kvalitet och hållbarhet. Finsnickare arbetare med hållbara material och med tekniker som tål användning i många, många år. Precis som det ska vara. Det kostar några kronor mer, men det betalar sig över tid. Inte sällan så blir exempelvis platsbyggda möbler också snyggare och snyggare för varje år som passerar.

Tjörns Snickerifabrik är specialister på finsnickeri.

Valp i huset? Gå en valpkurs i Göteborg

28 Aug 2022

Med en valp i huset i Göteborg börjar en tid av uppfostran. På en valpkurs får du professionell hjälp att lära dig och hunden grunderna för ett gott samarbete.

Familjen hade fått en ny medlem. En liten bebis med fyra ben, svans, sylvassa små tänder men även underbart lena öron. Den första månaden handlade det mest om att man skulle lära känna varandra och finna de nya rutiner som behövdes med en valp i familjen. Bara det här med att få lilla Vera rumsren var ett helt projekt i sig.

Sen skulle grundlydnaden sättas. De hade redan bokat in sig på en valpkurs i Göteborg. Vera var familjens första hund så det kändes bra att ta professionell hjälp med att lära sig grunderna. Det handlade minst lika mycket om att de som hundägare skulle lära sig hur man uppfostrar en hund, som att hunden skulle utbildas.

Lära inkallning på valpkurs

Nu var de på valpkursens andra träff. Vid första tillfället hade alla fått lära känna varandra och ledaren hade haft genomgång av teori och de regler som gällde på klubben. Ägarna hade fått i uppgift att träna på att få hundens uppmärksamhet och nu skulle de visa om de hade lyckats med detta.

Veras matte lämnade över kopplet till kursledaren. Själv sprang hon hoppande och tjoande iväg ett tiotal meter och och satte sig sedan på huk. Vera gläfste till och drog i kopplet. När kursledaren släppte henne sprang hon genast fram till matte. Det blev mycket beröm och godis som belöning. Den allra första grunden till inkallning var nu lagd. Boka valpkurs på denna sajt: valpkursgöteborg.se

← Äldre inlägg