Blogg

RSS

Vårdnadstvist i Göteborg när umgänget inte fungerar

25 Sep 2022

Att ha ett fungerande umgänge föräldrar emellan är viktigt för barnens väl. Fungerar inte umgänget kan man ta juridisk hjälp i en vårdnadstvist i Göteborg.

Khalid var arg som ett bi. Än en gång hade Maria skickat sms och anklagat honom för att ha tappat bort barnens saker. Denna gång var det stövlarna. Han visste att han ordentligt ställt stövlarna på barnens platser på fritids.

Han svarade med ett foto där stövlarna syntes tydligt. Maria svarade argt tillbaka att han kunde tagit kortet för flera veckor sedan. Khalid sjönk ner i soffan. Allt han ville var ju att få träffa sina barn oftare och mer. På nåder fick han träffa dem varannan helg. Fredag eftermiddag till måndag morgon.

Vårdnadstvist i Göteborg reder ut umgänge

Han började gå igenom alla sms:en han hade sparat. Maria hade anklagat honom för både det ena och det andra. Snäll som han var hade han backat varje gång, bett om ursäkt för saker han inte ens gjort. Det var dags att få upprättelse. Kanske kunde han bli boendeförälder och träffa barnen oftare, funderade han på. Han behövde leta upp ett juridiskt ombud och starta en process. Han skulle inte säga något till vare sig barnen eller Maria, de skulle veta tids nog.

Det var tur att han skulle dra igång en vårdnadstvist i Göteborg. Casper på jobbet hade precis gjort det och hade världens bästa advokat, samma som Khalid skulle anlita. Förhoppningsvis skulle han få rå om sina barn mer, tänkte han, innan han ringde advokaten. Få kontakt med en advokat som kan allt om vårdnadstvistfrågor här: vårdnadstvistgöteborg.se

Lediga lägenheter Göteborg - säkrare hyra av bostad

8 Sep 2022

Att hitta lediga lägenheter i Göteborg är långt ifrån enkelt. Som i alla större städer så handlar det lite om att gå på ett minerat fält där man som sökande efter en bostad inte har så många alternativ: man får ta sig framåt och hoppas på det bästa. Vilket är långt ifrån någon optimal lösning och där många blir riktigt lurade.

Det handlar till mångt och mycket om en desperation som utnyttjas. Att ha tak över huvudet och en trygg bostad är en grundsten i att kunna leva, arbeta och känna frihet. Tvingas man, som många gör, att leta lediga lägenheter i Göteborg under en stor del av sin disponibla tid så lever man inte - man snarare överlever. Eller försöker göra det åtminstone.

Det desperata förvandlas till desperata handlingar: en person som söker lägenhet och som vill ha någonstans att bo under en längre tid kan sluta att uppfatta varningssignaler. Man hittar en bostad som är intressant, man träffar hyresvärden och sedan betalar man en hutlös depositionsavgift och en hyra i förskott - bara för att sedan inse att det A) inte finns någon lägenhet och B) hyresvärden är spårlöst försvunnen. Det låter för bra för att vara sant, men man ignorerar detta och chansar på att saker och ting ska lösa sig.

Ny sida ger större säkerhet

Ska man chansa eller ska man som ung välja ett säkrare alternativ? Frågan är givetvis retorisk. Det är klart att man ska söka säkerhet och trygghet. Vilket också är möjligt att göra genom att gå via en trygg mellanhand. Det har nämligen skapats en ny sida som fokuserar på att agera säker mellanhand mellan uthyrare av lägenheter i Göteborg och mellan de som vill hyra.

Säkerheten ligger i att alla som skapar en profil verifieras genom Bank-id samt kontrolleras i övrigt. Utöver detta så garanteras det att ingen depositionsavgift och inga förskottshyror ska betalas - och att man samtidigt också får hjälp med juridiska spörsmål i samband med att exempelvis hyresavtal ska upprättas. Detta skapar trygghet för både parter.

Så fungerar det i praktiken

Systemet är enkelt. Vi ponerar att du har en lägenhet som du vill hyra ut i Göteborg under en period om ett halvår - du ska ut och resa. Givet är att du vill ha en marknadsmässig hyra och lika givet är att du vill att personen som hyr är skötsam samt kan visa upp god ekonomi. Utöver detta så kanske du även vill ha en djur- och rökfri hyresgäst. Allt detta kan du sedan skriva in i den profil du skapar.

På andra sidan finns sedan en person som fyllt i var i Göteborg man vill hyra lediga lägenheter i Göteborg, hur mycket man kan betala och hur länge man kan tänka sig att hyra - och att man exempelvis vare sig röker eller har ett husdjur.

Uthyrare - möt hyresgäst! Dessa båda personer skapar en kontakt och träffas sedan rent fysiskt för att mer ingående diskutera villkoren samt för att lära känna varandra. Detta system skapar helt enkelt säkra, trygga lösningar. Skulle en av parterna - exempelvis uthyraren - missköta sig och kräva en deposition under bordet så blir denne person också avstängd från sidan. Det går att hitta lediga lägenheter i Göteborg på ett tryggt, säkert sätt.

Finsnickeri Göteborg - unika lösningar för personliga hem

6 Sep 2022

Drömmer du om det unika hemmet? I så fall så kommer du att behöva arbeta lite hårdare med att hitta mer personliga lösningar. Man kan säga vad man vill om Ikea och andra möbelaffärer - men de skapar inte särskilt unika saker. Snygga - utan tvekan. Funktionella - oh ja. Men unika - nej, inte särskilt.

Köper du en möbel från Ikea så kommer du också att köpa en möbel som förmodligen finns i tusentals svenska hem. Och, det är också en möbel som kanske inte alls passar rent storleksmässigt i ditt hem i Göteborg. Båda dessa saker leder oss till finsnickeri i Göteborg och till det faktum att det är möjligt att ta hjälp och få unika möbler och lösningar skapade utifrån både smak och behov.

Har du exempelvis en liten hall i och drömmer om att hitta exempelvis en garderob eller en skohylla som passar i denna så kan ett företag inom finsnickeri i Göteborg hjälpa dig att skapa en lösning. En lösning som A) följer de mått som finns att arbeta utifrån B) en snygg och unik sådan. Det handlar om att på många sätt gå tillbaka i tiden - på ett bra sätt.

Finsnickeri Göteborg - kvalitet och hållbarhet

Ser man till finsnickeri i Göteborg så ligger det rätt i tiden. Fler och fler inser det ohållbara i att köpa grejer som inte håller. Man köper billiga saker som går sönder bara efter något år - och väl där så köper man nytt igen. Det är en mönster som går igen i allt från möbler vidare till kläder.

Väljer man finsnickeri i Göteborg så väljer man kvalitet och hållbarhet. Finsnickare arbetare med hållbara material och med tekniker som tål användning i många, många år. Precis som det ska vara. Det kostar några kronor mer, men det betalar sig över tid. Inte sällan så blir exempelvis platsbyggda möbler också snyggare och snyggare för varje år som passerar.

Tjörns Snickerifabrik är specialister på finsnickeri.

Valp i huset? Gå en valpkurs i Göteborg

28 Aug 2022

Med en valp i huset i Göteborg börjar en tid av uppfostran. På en valpkurs får du professionell hjälp att lära dig och hunden grunderna för ett gott samarbete.

Familjen hade fått en ny medlem. En liten bebis med fyra ben, svans, sylvassa små tänder men även underbart lena öron. Den första månaden handlade det mest om att man skulle lära känna varandra och finna de nya rutiner som behövdes med en valp i familjen. Bara det här med att få lilla Vera rumsren var ett helt projekt i sig.

Sen skulle grundlydnaden sättas. De hade redan bokat in sig på en valpkurs i Göteborg. Vera var familjens första hund så det kändes bra att ta professionell hjälp med att lära sig grunderna. Det handlade minst lika mycket om att de som hundägare skulle lära sig hur man uppfostrar en hund, som att hunden skulle utbildas.

Lära inkallning på valpkurs

Nu var de på valpkursens andra träff. Vid första tillfället hade alla fått lära känna varandra och ledaren hade haft genomgång av teori och de regler som gällde på klubben. Ägarna hade fått i uppgift att träna på att få hundens uppmärksamhet och nu skulle de visa om de hade lyckats med detta.

Veras matte lämnade över kopplet till kursledaren. Själv sprang hon hoppande och tjoande iväg ett tiotal meter och och satte sig sedan på huk. Vera gläfste till och drog i kopplet. När kursledaren släppte henne sprang hon genast fram till matte. Det blev mycket beröm och godis som belöning. Den allra första grunden till inkallning var nu lagd. Boka valpkurs på denna sajt: valpkursgöteborg.se

Värmepumpar i Göteborg håller huset varmt

22 Aug 2022

Värmepumpar i Göteborg håller inte bara huset varmt, utan de ser även till att hålla kostnaderna nere när det gäller energiåtgång. Det är inte illa.

Har du funderat på vad du kan göra för att hålla dina värmekostnader nere så kan ett riktigt bra alternativ vara en värmepump. Det finns gott om värmepumpar i Göteborg. Det är bara att anlita någon som sätter in en åt dig. En certifierad installatör ska det vara, om det ska bli bra.

När du tar kontakt med en installatör är det inte bara själva installationen av en värmepump som kommer i fråga. Först ska du ju köpa en som du kan installera. Det går ofta att få ett så kallat paket där både köp, installation och service ingår. Det finns alltid delar som behöver ses igenom.

Värmepumpar i Göteborg håller måttet

När du ska välja värmepump i Göteborg är det bra att ta kontakt med ett företag som kan ge dig allt det du behöver. Först och främst en bra värmepump. Sedan en bra och prisvärd installation i ditt hem, och sist men inte minst, en återkommande kontroll och service på den värmepump du valt att installera.

En värmepump fungerar på så vis att den hämtar energi från sin omgivning. Pumpen ser sedan till att omvandla den till värme. När detta är gjort transporteras den värmeenergin rakt in till de ställen i huset som behöver värmas upp. Riktigt finurligt och klurigt uträknat. Det ger dessutom en snabb återbäring på din investering.

Finaste trädgården med hjälp av fastighetsskötsel i Göteborg

17 Aug 2022

Man vill gärna hålla det rent och fint i och runt sin trädgård. Anlita fastighetsskötsel i Göteborg och håll det fint enligt den standard som du är nöjd med.

Man kan aldrig ha det fint nog i sin trädgård. En prydlig grusväg från parkering till dörr, mysigt och inbjudande. Men minst sagt kan det se tråkigt ut när ogräset börjar bryta igenom. Vem har tid och lust att gå och plocka ogräs i ett kör. Dessutom växer det snabbt och tar sig snabbt tillbaka efter att man rensat bort det.

Den bästa investeringen man kan göra för sig själv och sin tomt, är att anlita en fastighetsskötare. De fixar med så otroligt många olika saker på tomten och det kommer garanterat att märkas. Det kommer se fint och prydligt ut och man slipper att göra allting själv.

Fastighetsskötsel är till för alla i Göteborg

Vem som helst kan använda sig av en fastighetsskötares tjänster. Vare sig man är privatperson, BRF eller företag så kan man få hjälp med fastighetsskötsel. I Göteborg finns det bra företag som brinner för sitt arbete. Där har den som letar efter en entreprenad för fastighetsskötsel en chans att hitta något riktigt bra. Eftersom det är en stor stad är konkurrensen högre.

Året runt finns det arbete kring en fastighet. På sommaren kan det vara klippa häckar, rensa ogräs och så vidare. Vintertid kan det vara att sköta med snöplogningen. Det finns gott om arbete som man kanske vill slippa att göra själv. Då kan man välja att anlita en fastighetsskötare att göra jobbet istället. Mer om vad fastighetsskötsel innebär kan du läsa om här: fastighetsskötselgöteborg.se

Hundfoder för en hälsosam hund

15 Aug 2022

Hundfoder är en viktig del av ett hälsosamt liv och leverne för hunden. För visst tar du lika väl hand om Fido som om det vore ett av dina människobarn?

Hundar är på många sätt som barn. I alla fall behöver de tas om hand precis lika noggrant som en liten människovalp. Däremot är de betydligt dyrare att ha drift när det kommer till sjukvård. Sjukvård för djur är inte alls lika statligt understödd som människovården.

Det gäller alltså att hålla sin vovve i trim, så gott det går. Även hundar kan drabbas av livsstilssjukdomar, och ofta är de kopplade till kost och motion. Ut och spring med hunden, så får både du och Fido en välbehövlig ökning av flåset. Och se till att du ger din fyrbente vän rätt mat.

Hundfoder behöver inte vara dyrt

Precis som när det gäller mat till människor, finns det olika sorters hundmat. Vissa typer av mat och dieter är mer hälsosamma än andra. Se till att maten du föder din hund med täcker alla hundens behov vad gäller vitaminer och mineraler. Och se upp för att ge för mycket hundgodis. Hundar mår inte bra av att vara lite extra knubbiga.

Bra hundmat behöver inte vara dyrt. Du kan mycket väl hitta lämpliga och hälsosamma sorters hundfoder för en billig peng, särskilt om du handlar på lågprisvaruhus. De säljer hundfoder i sådana mängder, att de kan pressa priserna rejält. Den låga prislappen är alltså inte en avspegling av kvaliteten på varan, utan ett tecken på att de säljer hundfodret i stora volymer.

Särkullbarn har arvsrätt

13 Aug 2022

Svensk arvsrätt reglerar arvskiftet vid föräldrars död. Gemensamma barn och särkullbarn har samma rätt om det inte finns testamente eller äktenskapsförord.

Marias pappa hade gått bort. Nu hade hon ingen förälder kvar i livet längre. Hennes mamma hade dött något år tidigare. Det var väldigt svårt att ta till sig att båda föräldrarna nu var borta. Samtidigt var situationen väldigt annorlunda nu jämfört med hur den hade varit när modern dog. Då hade ju fadern varit den enda bröstarvingen. Han hade ärvt allt efter sin hustru, helt enligt den svenska arvsrätten.

Nu var det istället barnen som var arvingar och de var flera stycken. Fadern hade ju även barn från ett tidigare äktenskap. Det gjorde det hela mycket mer komplicerat. Det kändes fel för Maria att hennes halvsyskon skulle ärva sånt som hade hört till hennes mamma, som till exempel hennes smycken.

Arvsrätt berör ekonomiska aspekter

Smyckena hade gått i arv på den kvinnliga sidan av släkten. Där var till exempel en brosch med briljanter som ursprungligen hade tillhört Marias mormors mor. Den borde verkligen gå till Maria och inte till något halvsyskon på faderns sida. Hon önskade att hennes föräldrar hade tänkt på att skriva testamente eller äktenskapsförord. Det hade gjort saken så mycket enklare.

Hon förstod i och för sig att arvskiftet reglerades enbart utifrån ekonomi. Vad gällde ägodelar fick man försöka komma överens om hur de skulle delas upp, bara alla fick lika mycket ur ett ekonomiskt perspektiv. Maria tänkte nu att om det blev käbbel kring arvet så skulle hon se till att få advokathjälp. Det kändes trist att det kanske skulle behövas, men blev det nödvändigt så blev det. Hon skulle i alla fall ha smyckena efter modern.

Bodelning en bra sak att tänka på tidigt

12 Aug 2022

Det är trist att behöva tänka på bodelning när man är nykär och ska leva hela livet tillsammans. Men det är viktigt, man vet aldrig vad som händer i framtiden.

När Anton och Bianca skulle flytta ihop var allt rosaskimrande och deras framtid skulle bli perfekt. De kunde inte förstå varför både hans och hennes föräldrar tjatade om bodelning ifall något händer. Men både Anton och Bianca visste att deras förhållande var annorlunda. Starkt och skulle hålla för evigt.

De bestämde sig iallafall för att sätta sig och skriva ner saker som de hade med sig in i samboförhållandet. Anledningen är att allt man haft innan går tillbaka till en själv vid en separation. Däremot kan de saker som köpts under förhållandets gång delas mellan parterna om inte kvitto finns.

Bodelning och boende

De fick även veta att om en lägenhet köptes för att de båda skulle bo där tillsammans, skulle den delas på vid separation. Detta gäller även om det bara är exempelvis Bianca som betalar köpet. Skulle hon däremot ha en lägenhet som Anton flyttade in i, är den hennes även vid en separation.

De besökte en jurist för att få mer information. Anton var lite fundersam då han fått aktier i arv efter sin morfar. Vad skulle hända med dem om de flyttade isär? Men juristen försäkrade honom om att aktier, pengar och annan egendom man ägt innan man blivit sambo, inte ska delas vid en bodelning. Han visade hur de kunde skriva för att ha koll på vem som äger vad. Läs mer om åtaganden du kan göra vid bodelning: svenskbodelning.se

Mäklare säljer drömhus på Hisingen

10 Aug 2022

En mäklare på Hisingen hjälper dig att levla upp från lägenhet till drömhus på Hisingen. Kanske kan du bjuda in artisten Drömhus att lira på inflyttningsfesten?

Drömhus är inte bara en artist från 90-talet. Det är också något som står att finna på den vackra ön Hisingen i Göteborg. Men då gäller det att du säljer din lägenhet först, så klart. Det är inte så vanligt att ha råd med både ett hus och en lägenhet på samma gång.

Inte på Hisingen i alla fall, eftersom priserna är relativt höga på bostäder just där. Inte så konstigt, med tanke på hur populärt Hisingen blivit bland bostadsjägare i Göteborg. Många är ute efter en bostad just där. Så du kommer i alla fall inte få problem att sälja lägenheten, även om du kommer få en del konkurrens när du ska köpa hus där.

Mäklare från Hisingen kan priserna på Hisingen

Du kan börja med att sälja lägenhet på Hisingen genom en av öns fina mäklare. Det är alltid en god idé att sälja först och köpa sedan. Då löper du ingen risk att fastna i en konstig situation med banken, i det fall försäljningen inte går riktigt som du trodde. Eller om du fått en värdering på lägenheten som inte visat sig stämma.

Men om du ber din mäklare på Hisingen om en värdering, kan du vara säker på att han slår huvudet på spiken. Han kommer i alla fall ha större chans att göra det, än en mäklare från Stockholm som inte kan någonting om Hisingen och Göteborg.

När är det dags att byta till vinterdäck?

8 Aug 2022

I Sverige bör man skifta däck på bilen två gånger om året till sommar- eller vinterdäck. Det är Transportstyrelsen som bestämmer när det är dags att byta.

Vill man kunna köra sin bilen året om måste man följa Transportstyrelsens bestämmelser och skifta däck efter rådande väglag. Mellan den första december och sista mars måste man ha vinterdäck på bilen. Men skulle det råda vinterväglag ännu längre ska man naturligtvis behålla vinterdäcken på.

Eftersom väglaget kan variera stort beroende på var i landet man befinner sig är det polisen lokalt som bestämmer om det råder vinterväglag. Snö, is, snömodd och frost brukar annars räknas som vinterväglag. Orsaken till att man måste ha vinterdäck på bilen vid dessa vägförhållanden är så klart för att bilen ska kunna framföras säkert.

Därför ska man inte köra med vinterdäck på sommaren

Vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst tre millimeter runt hela däcken. Det kan vara klokt att kontrollera däckdjupet i samband med att man skiftar däck. Det finns både dubbade och odubbade vinterdäck. Det kan vara bra att känna till att i flera städer får man inte köra med dubbdäck på vissa gator.

Mellan den sextonde april och trettionde september är det förbjudet att köra med dubbade vinterdäck i hela landet. Odubbade vinterdäck får man däremot köra med året om ifall man vill. Men sommardäck är betydligt säkrare att köra med på våta vägbanor då de är smalare. Vinterdäck gör också att det låter mer men bilen drar också mer bensin.

Moderna industrigolv är snygga

28 Jul 2022

Ett modernt industrigolv är både lättstädat och snyggt. Det finns inga sprickor eller smutsgömmor där, utan det är en hel yta som dessutom är mycket hållfast.

De nya industrigolven har en hel mängd bra egenskaper, och därför är det så populärt att byta ut gamla betonggolv mot nya material. Arbetar man i en bransch där hygienen är viktig, är industrigolv eller epoxigolv det mest lättstädade som finns. Inom livsmedelsbranschen har man stränga hygienregler och vill undvika kontamination, föroreningar.

Ett industrigolv där både produktionslokalen och lagret håller samma höga hygienstandard sparar mycket arbete för städpersonalen. Det betyder att personalkostnaderna minskar även om man städar ofta. Man behöver inte gnugga och skrapa på golvet eller se upp med skarvar som samlar smuts. Det är helt slätt och rent.

Industrigolv med karaktär

Du kan välja vilken färg du vill ha på ditt industrigolv, men du kan också välja yta. Kanske vill du ha ett golv som är lite knottrigt för att ni inte ska halka. Det kan vara bra exempelvis i ett bageri, där det lätt hamnar smet, fett och mjöl på golvet. Golvet är lika lättstädat, men det har en lite större friktion när du går där.

Ett industrigolv kan vara slätt och matt, eller lite knottrigt och blankt. Fördelen är att du kan beställa det i olika utföranden, beroende på var du ska ha det någonstans. Golven kan ha olika karaktär, men de är alla reptåliga, hållfasta, lättskötta och snygga. Bara torka med en trasa så är ditt industrigolv lika snyggt igen. Kontakta ett företag som kan fixa ditt industrigolv här: www.industrigolv.net

Snickare med talang i Göteborg

26 Jul 2022

Snickare är otroliga på att hitta lösningar när de blir bokade i Göteborg. Allt från altan till specialdesignade hyllor och garderober är möjligt att beställa.

Tänk att det alltid verkar finnas för lite förvaringsutrymme i lägenheten eller huset man köpt. Visst kan man köpa garderober och byråer, men det är ofta fel mått och passar inte på de lediga ytorna. Det samma gällde Annas lägenhet. Hon hade tyckt att det verkade finnas mycket förvaring men hade fel.

Efter att ha funderat länge bestämde hon sig för att kontakta en snickare för att få hjälp med sitt förvaringsproblem. Det blev bestämt att en snickare skulle komma på besök följande vecka. Hon satte sig ner för att skriva ner vad hon hade tänkt sig, och för att ha något att börja med när snickaren kom.

Smart snickare gör succé

Från snickerifirman i Göteborg skickades snickaren Richard. Han presenterade sig och frågade sedan vad hon vill ha hjälp med. Hon förklarade och sedan gick de igenom rum för rum tillsammans. Hallen skulle få en väggfast hylla och en bänk med förvaring. I sovrummet skulle det byggas in en garderob i ett litet prång.

När Richard hade gått var Anna fylld av endorfiner. Han hade haft så många idéer. Han hade lite annat att avsluta först, men nästa vecka kunde han sätta igång. Anna tyckte att det kändes som en evighet tills dess, men tackade ja till det datum han sa. Fram till dess fick hon drömma om sina nya snickerier och hur fint det skulle bli när det blev klart. Detta eftersom hon vet sedan innan att en snickerifirma i Göteborg alltid får jobbet gjort. 

Att lägga papptak i Göteborg är kostnadseffektivt

22 Jul 2022

Anlitar du någon för att lägga papptak i Göteborg kan du vara säker på att du får det korrekt utfört. De flesta lämnar en lång garanti och inget åt slumpen.

Att lägga papptak är det lättaste av alla takarbeten. Därför kan det vara så att du bestämmer dig för att göra det själv, möjligtvis ihop med någon. Då krävs det bara att varken du eller din arbetspartner har tummen mitt i handen utan är händiga och väl insatta i vad arbetet innebär.

Att vistas på tak är aldrig riskfritt. Ha därför för vana att använda säkerhetssele när du vistas på taket. Kom även ihåg att du inte får någon garanti på något slags arbete som du utför själv. Det kommer däremot automatiskt när du anlitar ett proffs. Vilket är en av fördelarna med att anlita någon.

Papptak läggs snyggt i Göteborg

Papptak är något av det billigaste du kan ha på ditt tak i Göteborg. Det är oerhört kostnadseffektivt. Ett tak som är lätt att lägga innebär att det blir lägre kostnader för arbetet. Läggs det dessutom rätt, efter alla konstens regler, kommer det hålla i decennier. Bara det sköts om ordentligt.

Ett papptak är alltså ett av de material du kan välja till ditt tak, där du samtidigt vet att det är billigt att köpa in. Eftersom det går så snabbt att lägga på plats för en yrkesman blir kostnaderna i sin tur lägre. Dessutom får du göra rotavdrag. Är det ens värt att lägga det själv?

← Äldre inlägg