Advokat specialiserad på narkotikabrott

Är man misstänkt för ett narkotikabrott ska man ta hjälp av en brottmålsadvokat som har narkotikabrott som specialområde. Här kommer några användbara tips.

Narkotikabrott är ett vanligt brott i Sverige men det är inte mindre allvarligt för det. Ett synnerligen grovt narkotikabrott kan ge upp till tio års fängelse. Det är förbjudet att sälja, tillverka, bearbeta, smuggla och inneha narkotika. Det är även ett brott att förmedla kontakt mellan köpare och säljare, vilket inte alla känner till.

Är man misstänkt för ett narkotikabrott, eller har en vän eller familjemedlem som är det, ska man ta hjälp av en försvarsadvokat så snart som möjligt. Då får man ett bra stöd redan från början och advokaten kan också sitta med redan vid de inledande polisförhören. Det brukar kännas tryggare.

Som misstänkt för narkotikabrott kan man ha rätt till en offentlig försvarare

Den försvarsadvokat man anlitar ska ha brottmål och narkotikabrott som sitt specialområde. Om det narkotikabrott man misstänks för kan ge minst sex månaders fängelse är det staten som står för advokatens lön. I andra fall måste man själv stå för kostnaden. Har man en hemförsäkring brukar det ingå ett rättsskydd i den.

Man har rätt att själv välja sin försvarare och behöver inte ta den offentliga försvarare som rätten utser. I stället kan man föreslå en annan advokat eller senare be om att få byta. Det är stressande att vara misstänkt för narkotikabrott och det är inte alltid man vet någon brottmålsadvokat. Då är det smart att be familj eller vänner om hjälp att hitta en advokat.

28 Oct 2022