Ordentlig dränering i Göteborg

Vid husbygge i Göteborg är det viktigt att grunden blir perfekt. Att göra en väl genomförd dränering kan göra stor skillnad för de framtida boendet i huset.

Gittan och Leif hade precis fått klart byggnadstillstånd för sitt nya hus. Allt var klart. Allt från skruvar till byggmaterial var inköpt. Inhyrda kompetenser som plattläggare, elektriker och rörmokare var engagerade. Men mycket skulle Leif själv ta hand om då han jobbat med bygge i många år.

Frun Gittan skulle även hon bistå med handräckning, lite målning och en hel del markservice för de byggarbetare som jobbade på plats. Tillsammans med några gamla kollegor skulle de börja med att göra husgrunden. De hade markerat och börjat bygga. En dränering i Göteborg var snart på agendan som, vad Leif menade, var det viktigaste för huset.

Dränering i förebyggande syfte

Leif hade förklarat för Gittan att dräneringen på huset i Göteborg gjorde så att både fukt och regnvatten leddes bort från huset istället för att ta sig in i väggarna och skapa fuktskador. I och med att fukten hålls borta blev det bättre luft inne. Hon hade nickat som om hon förstått fast Leif var ganska säker på att det inte var sant.

Men det spelar ingen roll. Det viktigaste var att han själv visste vad det betydde för byggnaden. Nämligen att dess livslängd skulle bli betydligt längre. Vilket även innebar att han och Gittan inte skulle få några kostnader som de inte räknat med på grund av att fukten skapade mögel med allt det drog med sig.

20 Oct 2022