Vad är yoga bra för?

Det är ofta man hör att yoga är en bra för olika saker. Vi går igenom några av de punkterna som yoga kan hjälpa dig med.

Anpassningsbar och tillgänglig träningsform

Har du svårt att få tid i ditt liv för att träna och ta hand om dig själv? Var det länge sedan du rörde på dig och känner dig nervös inför att börja träna? Yoga är en mycket tillgänglig träningsform då den finns i flera olika varianter. För någon som är nybörjare kan det exempelvis passa med Kundaliniyoga som fokuserar mer på andning och andlig utveckling.

Yogastudios finns i hela landet och du kan hitta en bra studio för att utföra yoga i Göteborg eller Stockholm, Ystad eller Kiruna. Det finns också flertalet klasser som man kan lära sig utantill eller följa online.

Fysisk styrka

Även de mer enkla yogaformerna hjälper dig att utveckla din fysiska styrka. I yoga är det inte så mycket plötsliga rörelser och hopp vilket gör det till en ganska skonsam träning där skador är ovanliga. Vill du ha mer utmanande yoga som fokuserar på musklerna så skall du välja Bikramyoga eller Ashtanga Vinyasa-yoga.

Få mer energi

De flesta yogaformerna fokuserar på att öppna upp flödet i kroppen och få blockader i muskler och leder att släppa. Detta ger dig i slutändan mer energi som gör att du bättre kan hantera din vardag. All fysisk träning gör att man sover bättre vilket leder till att man är utvilad och pigg på dagarna.

Lär dig fokusera

När man utövar yoga lär man sig fokusera på sin andning och på den rörelse eller ställning som man befinner sig i. Den kunskapen kan sedan hjälpa dig i ditt liv när du behöver göra en svår uppgift. Många använder exempelvis den andningsteknik man lär sig av yoga när de föder barn.

26 Oct 2022