Att göra Göteborg på en dag

Vad gör man egentligen i Göteborg? Svaret på frågan blir en motfråga: Vad vill du egentligen göra? Göteborg erbjuder det mesta man kan kräva av en stad och vi tänkte lista några av de saker som verkligen ger dig en upplevelse utöver det vanliga. Saker som får dig att överväga en flytt till Sveriges framsida och som du verkligen kommer att minnas genom resten av livet. Har du en dag att spendera i Sveriges näst största stad och känner idg lite osäker kring vilka aktiviteter du ska fylla dagen med så kommer här några förslag:

Det här kan du hitta på i Göteborg

  • Gå på fotboll. Stadens stolthet heter IFK Göteborg och det är en förening med en stolt historia. Ett guld i Uefa-Cupen, flertalet Champions Leauge äventyr, 18 SM-guld och där profiler som Torbjörn Nilsson, Glenn Hysén, Jesper Blomqvist, Stefan Rehn, Stefan Pettersson, Glenn Strömberg och Thomas Ravelli samtliga burit den blå-vita tröjan. Dagens Blåvitt är inte fullt lika profilstarkt, men en match på Ullevi är ändå väl värd entrepengen. Om inte annat för att höra den pampiga musiken innan match där Joel Alme Gillar du inte Änglarna så kan du med fördel gå på en match med Gais eller Örgryte och lämpligen då i ett derby dem emellan.
  • Hockey. Förlunda är Sveriges bästa lag. Åtminstone om man ska se till fjolåret då man vann SM-guld. Upplev trycket i Scandinavium under en match.
  • Upplev skärgården: Ta en tur ut i Skärgården och se vilken underbar – unik- plats det är. Krön ditt äventyr med att äta nyfångade räkor eller någon annan av havets läckerheter.
  • Gå på Liseberg. Nordens största nöjespark är ett måste för både barn och vuxna. En härlig plats som verkligen får det att pirra i magen.
  • Lös en tur i ”Paddan”: de klassiska paddanbåtarna tar dig genom Göteborg och ger dig en chans att uppleva staden från dess rätta element: vattnet. Under turen kommer du att se Läppstiftet, Feskekörka, Göteborgsoperan och många andra klassiker.
  • Ta del av modescenen: shoppa loss bland lokala – men internationellt erkända – märken som Nudie, Dr Denim och Velour; eller prova på att besöka de mindre butikerna du hittar runt omkring i staden. Inredning, kläder, second-hand, vintage – du hittar allt i Göteborg. Se till att fylla plånboken innan du lämnar hotellet!