Våldtäkt – brottet begås även av fotbollsstjärnor

Våldtäkt är ett sexualbrott som lämnar fruktansvärda spår hos offret, såväl mentalt som fysiskt. Ännu allvarligare är det förstås när offret bara är ett barn.

Det finns få brott som väcker sådana känslor som sexualbrott. Och ett av de värsta brotten inom den kategorin är förstås våldtäkt – ett brott som kan ge upp till sex års fängelse. Ännu mer upprörande anser många, med stor förståelse, att det är när brotten begås mot minderåriga. Som till exempel våldtäkt mot barn.

Just det brottet fälldes den före detta Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo för 2018. Han dömdes till två år och åtta månaders fängelse samt utvisning för brottet. Han fick sedermera också sparken från MFF efter att det stod klart att han hade haft sex med en flicka under 15 år, vilket alltså räknas som våldtäkt mot barn.

Våldtäkt – hur ska klubben agera?

Anmärkningsvärt nog var det inte det första fallet i modern tid då en spelare som representerade Malmö FF dömdes i domstol för ett sexbrott mot ett barn. Bara ett par år tidigare hade ytterbacken Miiko Albornoz misstänkts för samma brott, och fälldes senare för sexuellt utnyttjande av barn.

Den gången fick spelaren emellertid inte sparken. Istället spelade sexbrottslingen kvar och tog emot publikens jubel och applåder på läktaren. Han spelade kvar drygt ett och ett halvt år efter domen, och därefter sålde MFF honom till Hannover 96 i Tyskland för dyra pengar. MFF agerade med andra ord helt olika gällande två olika spelare som dömdes för liknande brott under deras tid i klubben. Läs mer om vilken hjälp du kan få juridiskt här: www.våldtäkt.com

6 Oct 2022