Ska du flytta till Göteborg?

Inför flytten till Göteborg är det några saker som man måste komma ihåg att göra, för att flytten ska ske på bästa sätt. Många som flyttar till en ny stad, väljer att flytta in i en lägenhet medan man ser sig runt efter kanske ett hus eller radhus som man sedan vill flytta in i, när man har lärt känna den nya staden och lärt sig vilka områden som är trevliga att bo i.

Här kan du bo i Göteborg

Det finns, liksom i många andra storstäder, förorter som man gärna vill bo i. De finaste är Örgryte och Askim. Örgryte är en stadsdel som man inte riktigt kan kalla förort eftersom den är så pass central i staden. Andra finare bostadsområden är Siksjön, Fiskesätra och Härlanda. Vill man bo närmare havet kan man bo på Hisingen eller ännu närmare havet är alternativen att flytta ut på någon av öarna som Tjörn eller Orust. Det finns även mindre öar att flytta ut till men de är inte lika attraktiva och har ingen bro som man snabbt kan komma ut till om man pendlar. Havet är nära för de flesta i Göteborg och det gäller de flesta förorter i Göteborg.

Det ska du komma ihåg

1. Boka flyttbil i tid

Kom ihåg att boka flyttbilen i tid. Det är många som vill flytta antingen i slutet  eller i början av månaden. Därför är det viktigt att boka bilen i tid, så att du vet garanterat att du kan flytta när du vill det. De flesta hyrbilar räknar med kvadratmeter när du ska boka en tillräckligt stor flyttbil.

2. Packa alla saker i tid

Detta är viktigt att göra så att du i tid vet hur du vill göra med alla saker du har. Börja med förrådet. Det är nämligen lätt att glömma bort. Börjar du med förrådet kan du i lugn och ro göra dig av med sådant som du inte vill ha och kan sälja eller slänga det du inte vill ha. Fortsätt sedan med ett rum i taget. Sist brukar man packa sakerna i köket, eftersom du kommer att behöva använda de sakerna sist i din gamla bostad och först i din nya bostad, liksom dina personliga tillhörigheter, som kläder och hygienartiklar.

3. Planera själva flytten

Det är bra att planera flytten. Skriv listor på sådant som behöver göras så att du inte glömmer någon viktig detalj. Du måste avsluta elabonnemang och teckna nytt på det nya stället, liksom bredband och om du har något telefonabonnemang. Meddela vänner och bekanta om den nya adressen så de hittar till er. 

4. Fråga släkt och vänner om bärhjälp

Här kan man komma att behöva flytthjälp när man ska bära soffor, sängar och andra stora och otympliga möbler. Ni kan skruva isär sakerna så gott det går, då är det lättare att bära.

5. Flyttstäda

Denna del är möjligt att dra av på RUT-avdrag, och sänka kostnaderna för att få det gjort på ett bra sätt. Den sista biten efter att man har burit bort allt är den minst roliga; att flyttstäda. Då kan det vara bra att kunna lämna över nyckeln till ett städbolag och be dem ge nycklarna till den nya bostadsägaren, eller be dem lämna nycklarna i bostaden innan de ger sig av.

6. Genomföra själva flytten

Denna dag brukar vara ganska tröttsam och tung. Ju bättre du har planerat dagen desto lättare är det. Gå igenom vilka packlådor som ska placeras i vilka rum så underlättar ni för er själva. Man kan även planera hur möblerna ska placeras i de olika rummen. Skriv på packlådorna vart de ska.

7. Packa upp

Detta brukar vara den roligaste biten med att flytta; att få packa upp sina saker på det nya stället. Man måste heller inte packa upp allt på en gång. En del bor in sig på det nya stället och märker var de ska ställa möblerna.

3 Apr 2018