När du inte hinner flyttstäda

Det behöver knappast nämnas att en flytt är en jobbig tid både fysiskt och mentalt. Det är mycket att hålla reda på och som måste lösas under kort tid, samtidigt som det är mycket känslor inblandade. Både glädje inför det nya boendet men det kan också vara blandade känslor att lämna det gamla hemmet. Mycket roligt har hänt under åren när man bodde där och det finns många minnen kvar. Det är vanligt att barnen inte vill flytta alls när det drar ihop sig.

Mitt i alla känslor ska det packas ner ett helt liv i flyttkartonger, avsluta abonnemang, flytta över försäkringar och göra adressändring med mera. Det rekommenderas att i samband med nedpackningen att försöka rensa skåp och förråd och slänga eller ge bort kläder och föremål till välgörande ändamål. Det gör att man blir av med saker man inte har användning av och samtidigt har mindre att flytta.

Transportera bohaget till nya adressen

När man fått ordning på bohaget måste det såklart transporteras till den nya adressen. När man har en liten lägenhet kan man ofta få med sig allt i bilar och kanske hyra ett släp för möblerna.

Men har man ett större boende som till exempel en stor villa eller en stor lägenhet blir det svårare att få plats med allt. Då behöver man en lastbil och körkort för den och då kan det bli problem. Leta runt i vänskapskretsen och fråga om hjälp.

Avslutande flyttstädning

Det är viktigt att inte glömma det ack så viktiga flyttstädningen. Det finns högt ställda krav på att kvalitén på städningen är perfekt. Det gäller att få bostaden i absolut toppskick för att mäklare och hyresvärdar ska bli nöjda. Och om så inte är fallet får man omgående åtgärda fel och brister.

Det är och mer omfattande städning än en vanlig veckostädning. Förutom vanlig städning i form av dammsugning, dammtorkning, våttorkning av golv, kök och toaletter finns det en mängd annat som måste göras. Eftersom bostaden är tömd så är det viktigt att rengöra skåp och förvaringsområden noggrant. Alla vitvaror måste dras ut och rengöras bakom dessa.

Det gäller också att inte glömma förråd, källare, vindsutrymmen. Har man villa eller radhus gäller det också att det är rent och fräscht på tomten och i eventuella garage och förråd.

Anlita städhjälp

Många känner inte att tiden finns för en flyttstädning. Då är det smart att kontakta en städfirma få hjälp med en grundlig flyttstädning.

4 Jun 2019