När det är dags för företagsflytt i Göteborg

Ska ditt företag flytta i, till eller från Göteborg? Anlita då ett flyttföretag. Då vet du att allting kommer med och att företaget inte behöver göra onödiga avbrott i verksamheten. En flyttfirma kan då ansvara för att allt är helt när det ska komma fram till den nya adressen och behöver man magasinering av saker så kan de även hjälpa till med det.

Det finns ett 100-tal flyttfirmor i Göteborg som alla erbjuder sina tjänster till olika företag som behöver flytta sina kontor. Vilka ska man anlita? Vilka har goda referenser? Det kan vara bra att ta reda på vad det är för företag som ska ta hand om företagets saker när det är dags för dem att flytta.

Har de ansvarsförsäkring?

Om de ska ta ansvar för företagets saker bör de ha en egen ansvarsförsäkring. Skulle något hända med företagets saker ska ju inte en kund behöva stå för de kostnaderna. Eller ännu värre; om någon av flyttkarlarna skulle skada sig så ska det inte slå ut flyttfirmans ekonomi. Då ska både flyttkarl och flyttfirma klara av ett sådant bakslag. Nu är det ju inte säkert att det händer dessa saker, men det underlättar att välja en sådan flyttfirma som så konkret att de tar ansvar både för kundernas saker och för de egna anställda.

Har de goda referenser?

Alla vill väl ha att göra med ärliga människor att göra, eller hur? Vet man att de som arbetar med ens saker är noga och inte låter sakerna gå förlorade, så är det lättare att anlita dem om de har goda referenser och om deras kunder har varit nöjde med dem tidigare. Dagens unga generation, anlitar jämt andras omdömen innan de bestämmer sig för en vara eller tjänst. Det är bra att vara medveten om det.

Har de en god ekonomi?

Man vill ju heller inte anlita någon som finns idag men är borta i morgon. Har de en god ekonomi och betalar sina skatter, är det lättare att  anlita dem. Man vill ju inte anlita någon som kanske har en trasslig ekonomi. Då kan frestelserna att fuska med saker och ting bli för stor.

Har de kollektivavtal?

Om de har kollektivavtal, visar det också på att de värdesätter sin personal. Med ett kollektivavtal så får personalen tjänstepension när de blir gamla och skröpliga, sjukersättning när de är sjuka, och rättvis lön. Läs mer om företagsflyttar i Göteborg på: företagsflyttgöteborg.net.

4 Feb 2020