Hundfoder för en hälsosam hund

Hundfoder är en viktig del av ett hälsosamt liv och leverne för hunden. För visst tar du lika väl hand om Fido som om det vore ett av dina människobarn?

Hundar är på många sätt som barn. I alla fall behöver de tas om hand precis lika noggrant som en liten människovalp. Däremot är de betydligt dyrare att ha drift när det kommer till sjukvård. Sjukvård för djur är inte alls lika statligt understödd som människovården.

Det gäller alltså att hålla sin vovve i trim, så gott det går. Även hundar kan drabbas av livsstilssjukdomar, och ofta är de kopplade till kost och motion. Ut och spring med hunden, så får både du och Fido en välbehövlig ökning av flåset. Och se till att du ger din fyrbente vän rätt mat.

Hundfoder behöver inte vara dyrt

Precis som när det gäller mat till människor, finns det olika sorters hundmat. Vissa typer av mat och dieter är mer hälsosamma än andra. Se till att maten du föder din hund med täcker alla hundens behov vad gäller vitaminer och mineraler. Och se upp för att ge för mycket hundgodis. Hundar mår inte bra av att vara lite extra knubbiga.

Bra hundmat behöver inte vara dyrt. Du kan mycket väl hitta lämpliga och hälsosamma sorters hundfoder för en billig peng, särskilt om du handlar på lågprisvaruhus. De säljer hundfoder i sådana mängder, att de kan pressa priserna rejält. Den låga prislappen är alltså inte en avspegling av kvaliteten på varan, utan ett tecken på att de säljer hundfodret i stora volymer.

15 Aug 2022