Hitta hjälp med flyttstädning i Stockholm

För en Göteborgare som flyttat till Stockholm kan staden kännas en smula överväldigande, och mången Göteborgare väljer att flytta hem till sitt gamla goa Göteborg efter några år i huvudstaden. Det är svårt att hitta ett sammanhang, menar många Göteborgare. Människorna är ytliga och kyliga, hävdar andra. Naturligtvis är det svårt att i andra städer hitta den varma gemenskapen man får i Göteborg, och som tur är är inte färden tillbaka särskilt lång.

Inte pendlingsavstånd

Den Göteborgare som packat ihop sitt bohag och beställt en flyttbil för att köra västerut behöver antagligen hjälp med flyttstädningen. Just flyttstädning är någonting som nästan är absolut nödvändigt att ta hjälp med när man kör 50 mil med sina flyttkartonger till en annan stad. Det blir helt enkelt billigare att anlita en flyttfirma än att resa tillbaka och städa.

Stort utbud av städfirmor

Lyckligtvis finns en uppsjö städfirmor i Stockholm som erbjuder flyttstädning, och de flesta är väldigt billiga. Att det är så billigt att anlita hjälp med flyttstädning, och städtjänster över huvud taget, beror i stor utsträcknig på RUT-bidraget, som ger kunden 50% avdrag på arbetskostnaden för städarna. Det går antagligen att hitta billigare flyttstädning i Göteborg, men man kan ändå klara sig undan med ett par tusenlappar för en normalstor trea i Stockholm. Väl värt för att snabbt kunna lägga huvudstaden bakom sig och vända hemåt. Här finns en firma som är specialiserad på flyttstädning i Stockholm.

Vad kan man räkna med?

De flesta städfirmor är mycket tydliga med vad som ingår i en flyttstädning och inte. Vanligast är att man följer det standardavtal för flyttstädning som Mäklarsamfundet satt ihop. Den listar i punktform det som bör ingå en flyttstädning. Den som har extra krav på städningen bör komma överens om detta med städfirman på förhand, så att det inte blir några missförstånd. Vanligtvis kan man göra tillval mot en smärre höjning av priset. Det kan också vara en god idé att kolla med värden eller den nya bostadsägaren och komma överens om vad som ska ingå och inte.

Bara fördelar

Den Göteborgare som längtar hemåt har mycket att vinna på att anlita en bra städfirma efter flytten från Stockholm. Att kunna styra direkt hemåt och ordna med den nya bostaden hemmavid är såklart högsta prioritet, och anlitar man en städfirma för flyttstädning vet man att den gamla bostaden får en professionell behandling och blir återställd i perfekt skick i väntan på sin nya ägare. Dessutom tar städfirman hand om eventuella klagomål och dispyter som kan dyka upp kring städningen från någon missnöjd Stockholmare med höga krav.

6 Mar 2018