Hitta bättre pris för flytthjälpen – ta in offerter från flera städer

Ska du flytta från Uppsala till Göteborg så är chansen mycket stor att du tar in offerter från ett par flyttfirmor från Uppsala för att sedan välja det företag som erbjuder bäst pris. Men varför måste din flyttfirma vara belägen i Uppsala? Du kan lika gärna ta in offert från företag som ligger längs med den sträcka du ska flytta – vilket kan vara lönsamt. 

Vid en flytt är det en rad saker som måste ordnas. Det är allt från att registrera ny adress till att teckna ny försäkring och säga upp abonnemang. För att underlätta flytten är det relativt vanligt att hyra in hjälp från en flyttfirma. De kör då alla kartonger och möbler mellan de två bostäderna så man själv bara behöver packa och packa upp. 

Genom att jämföra pris på flera olika flyttfirmor går det att spara en hel del. Det är därför vanligt att man kontaktar ett par lokala företag och tar in offert från dem. Om du exempelvis ska flytta från Uppsala till Göteborg kontaktar du till stor sannolikhet en flyttfirma (eller flera) i den staden för offert. 

Man kan däremot lika gärna ringa en flyttfirma i Göteborg. Det kommer ju nämligen ta lika lång tid för företagen att utföra tjänsten. En firma som är belägen i Uppsala skulle packa allt, skjutsa det till Göteborg för att sedan åka tillbaka till Uppsala utan last. Skulle man däremot anlita en flyttfirma från Göteborg skulle de åka tomhänta ena vändan och sedan med full last tillbaka till Göteborg. 

Man kan alltså lika gärna kontakta företag i den stad man flyttar från som den stad man flyttar till. Detsamma gäller att man kan kontakta företag ”på vägen”, dvs. städer man passerar. 

Billigare flytt – Oavsett val av flyttfirma 

  • Färdigpackat

Se till att allt verkligen är packat och klart när flyttfirman anländer. Behöver de packa något extra kan extrakostnader tillkomma. 

  • Fast pris eller rörligt?

Med fast pris vet du vad det kostar men med rörligt pris kan du lättare påverka priset. Är det rörligt pris betyder det att du betalar för den tid som firman är hos dig. Genom att packa allt i förväg och även hjälpa till med att bära allt till lastbilarna så spar du tid – och pengar. Om din flyttfirma godkänner att du är med och jobbar så är rörligt pris alltså ett sätt att påverka priset. 

  • Skriftligt avtal

För att minska risken för dispyter bör det alltid finnas ett skriftligt avtal. Ett avtal där det framgår vad som ingår i flytthjälpen, när det ska ske och prisnivå. Läs mer om en flyttfirma i Uppsala på: http://www.flyttfirmauppsala.org.

29 Aug 2018