Valp i huset? Gå en valpkurs i Göteborg

Med en valp i huset i Göteborg börjar en tid av uppfostran. På en valpkurs får du professionell hjälp att lära dig och hunden grunderna för ett gott samarbete.

Familjen hade fått en ny medlem. En liten bebis med fyra ben, svans, sylvassa små tänder men även underbart lena öron. Den första månaden handlade det mest om att man skulle lära känna varandra och finna de nya rutiner som behövdes med en valp i familjen. Bara det här med att få lilla Vera rumsren var ett helt projekt i sig.

Sen skulle grundlydnaden sättas. De hade redan bokat in sig på en valpkurs i Göteborg. Vera var familjens första hund så det kändes bra att ta professionell hjälp med att lära sig grunderna. Det handlade minst lika mycket om att de som hundägare skulle lära sig hur man uppfostrar en hund, som att hunden skulle utbildas.

Lära inkallning på valpkurs

Nu var de på valpkursens andra träff. Vid första tillfället hade alla fått lära känna varandra och ledaren hade haft genomgång av teori och de regler som gällde på klubben. Ägarna hade fått i uppgift att träna på att få hundens uppmärksamhet och nu skulle de visa om de hade lyckats med detta.

Veras matte lämnade över kopplet till kursledaren. Själv sprang hon hoppande och tjoande iväg ett tiotal meter och och satte sig sedan på huk. Vera gläfste till och drog i kopplet. När kursledaren släppte henne sprang hon genast fram till matte. Det blev mycket beröm och godis som belöning. Den allra första grunden till inkallning var nu lagd. Boka valpkurs på denna sajt: valpkursgöteborg.se

28 Aug 2022