Välkommen till Göteborg

Ska du flytta till "goa" Göteborg? Det är många som trivs i Göteborg (förutom göteborgarna, som man kan förvänta sig att de gör). Även många fler än göteborgarna trivs i storstaden. Bara under året som snart är till ända, har befolkningen i Göteborg vuxit med 3.400 personer som flyttade in till staden, det är några 100 fler än rekordåret 2016 då 3.200 personer flyttade till Göteborg. Och de flesta flyttar in från andra städer i Sverige. Så den som flyttar in till Göteborg är inte på något sätt ensam om det.

När man flyttar dit, är det många saker att tänka på. Vart man ska flyttta brukar vara löst innan man ger sig på att flytta till Sveriges andra stad. Men har man familj kan man behöva ordna med skolor och dagis till barnen. Frun, eller mannen behöver ett jobb, eller studier som man kanske vill ha klart innan man flyttar.

Vilket område vill man flytta till?

Även om bostadspriserna inte alls är som i Stockholm, är bostadspriserna som störst i innerstaden i Göteborg. Dessutom kanske man hellre vill ha ett radhus eller en villa om man har en stor familj. Då går det sällan att bo i innerstaden i Göteborg. Men radhusområden finns det gott om som ändå ligger ganska centralt, kring Munkebäck, Örgryte, Härlanda, Majorna och Johanneberg. Men vill man ha närhet till havet är till exempel Askim och Fiskebäck och Långedrag fina områden med närhet till havet. Även när det kommer till tomter som ligger nära havet, gäller samma princip som i Stockholm, smakar det så kostar det.

Göteborg har en fin skärgård

Vill man bo i den göteborgska skärgården så finns det många fina mer eller mindre stora öar i skärgården. De närmaste ät Hönö, Tjörn och Öckerö. Utanför Fiskebäck och Långedrag ligger Asperö, Brännö, Köpstadsö, som man når med båtar. Hur som helst, kan det vara bäst att bo ett tag i Göteborg och känna sig för, var man vill bo. Det tar ett tag att lära känna en stad och man kan gott och väl prova på att bo på olika ställen innan man bestämmer sig och köper en bostad. Även om bostadsmarknaden är bra i Göteborg, är den inte riktigt lika lukrativ som i Stockholm.

P.S. Behövs vissa saker magasineras? Ibland kanske man inte vill göra sig av med kära möbler, men man flyttar kanske till en mindre bostad tills man har bestämt sig för var man vill bo i längden. Läs då mer här om hur man kan få tag i en magasinering i Göteborg på: https://www.magasineringgöteborg.nu.

22 Nov 2019