Skaffa säkra garageportar i Göteborg

Villa- och lägenhetsinbrott ökar i Göteborg. Tyvärr. Göteborgsposten har tittat på statistiken på inrbotten och har sett att de stadigt har ökat. Från 1.421, 2014, till 1.622, 2015 och till 1.800 drygt året efter.

– Först och främst har vi en växande internationell multikriminalitet. Det kan handla om stölder av båtmotorer och bildelar, men det syns också i statistiken över inbrott i fastigheter, förklarar Niklas Svensson som är polis, till Göteborgsposten.

Även om det finns en del gängrelaterade brott och ligor som härjar i Göteborg, är det inte hela förklaringen till de ökade inbrotten i Göteborgsområdet. Här ser de även att tjuvarn kan utgöras av mindre ungdomsgäng som bryter sig in efter kontakter och att de tycker det är lite spännande. Sedan finns det fortfarande narkomaner som tar tillfället när det ges och slår sönder fönster och stjäl något som de lätt får tag på.

Det är villaområden som är utsatta för inbrott

Ofta är det villaområden som drabbas hårt av inbrott. Här finns det många stora hus, som står tomma på dagarna när alla är på jobbet eller i skolan. Många husägare tänker flr lite på säkerheten och bygger inte på ett säkert sätt. Man brukar säg att ett hus inte säkrare än sin svaga punkt. Och många svaga punkter på ett hus är fönster och dörrar. Det finns en del som har en altandörr som är alltför lätt att bryta upp och tar sig in den vägen. Eller så har altandörren ett fönster som är lätt att krossa och får på det sättet in en arm och får tag i dörrhandtaget och kan ta sig in den vägen.

Garageportar är särskilt känsliga för inbrott

En annan svag punkt är garaget, då garageportarna inte är säkra nog för att hålla mot en kofot. Särskilt känsligt är det om garaget leder in till huset direkt från garaget. Då kan tjuvarna arbeta ostört medan de bryter upp husdörren. Av den anledningen är det viktigt att se över sina garageportar. Är de tillräckligt säkra? Det går att montera riktigt säkra garageportar som håller mot allehanda tjuvredskap. Det handlar om garageportar tillverkade i stål och som håller mot allt utom ångvältar.

Varför inte skaffa riktigt säkra garageportar i Göteborg? Det bästa och säkraste är att skaffa garageportar i Göteborg från ett säkerhetsföretag som har säkerhet som sin specialitet. Vill man skaffa säkra garageportar kan det säkraste vara att skaffa dem från ett företag som arbetar med säkerhet till 100 procent. 

6 Jul 2018