Särskilda kunskaper för bergsprängning i Göteborg

Bergsprängning i Göteborg är något som de flesta aldrig ägnar sig åt. Ibland är det en förutsättning för att skapa nytt. Viktigt att tänka på är att det krävs kunskap för att det ska bli rätt.

Sven hade köpt mark i centrala Göteborg och äntligen fått bygglov. Det var dags att sätta igång att förverkliga en gammal dröm. För att kunna bygga det lilla cafet måste han först spränga för att få till en källare. Han hade läst på och därför hyrt in ett välrenommerat företag som arbetade med bergsprängning i Göteborg med omnejd. De hade även hjälpt honom med att skaffa tillstånden han behövde.

Att spränga i bebyggt område kräver speciell expertis då det helst ska skapas så lite vibrationer som möjligt. Annars är det risk att de närliggande byggnaderna påverkas. Företaget hade en ansvarsförsäkring som gällde vid bergsprängning. Det tyckte Sven kändes tryggt. Att företagets representant själv hade informerat om detta gjorde att förtroendet för dem blev ännu större än det varit innan.

Bergsprängning i Göteborg var lyckat

Tänk att det skulle bli så bra. Sven stod en bit bort och beundrade sitt cafe. Han hade nog aldrig känt sig så stolt. Väl inne i cafet tog han trapporna ner i källaren där bageriet hade inhysts. Där var svalt och skönt med plats för både torrförråd, kylar och frysar. Tack vare sprängningen kunde han göra allt detta på en relativt liten yta och utnyttja en del av tomten till uteserveringen som hade blivit en succé.

27 Jul 2021