Så hittar du den bästa uteserveringen

I Sverige tar vi gärna vara så mycket så det bara går på sommaren och värmen. Således är det inte konstigt att många gärna sitter på uteserveringar redan i april, även om det kan betyda att man får sitta under infravärme inlindad i en filt. Allt eftersom vi kommer längre in på året, behövs dock inte längre dessa.

Hur som haver är det bra att hitta en uteservering som har vissa detaljer och egenskaper. Till exempel kan det vara viktigt med ett vindskydd och, om det är kallt, ovan nämnda filt och infravärme.

Finns ett vindskydd?

Som tidigare nämnt kan ett vindskydd vara avgörande för hur bekväm din stund på uteserveringen blir. Även om det är ganska varmt överlag, kan vinden göra att det känns betydligt kallare än vad det är. Äter man i lä är det sannolikt att temperaturen blir så behaglig som det bara går.

Samtidigt är det givetvis inte alltid det behövs. På de allra varmaste dagarna om året kanske ett vindskydd är mer besvärligt än vad det gör gott. Vid sådana lägen är det bra att hitta en uteservering där endast vissa delar har ett vindskydd, så att man får lite fläkt som svalkar av.

Vilken typ av restaurang är det?

Det här är en solklar faktor att väga in. Bara för att uteserveringen ser trevlig ut med vindskydd och allt behöver det såklart inte innebära att även maten är det. Kolla alltid upp stället innan du bestämmer dig för att göra ett besök.

Är du i en större stad och ska göra ett spontanbesök kan det räcka med att kolla hur välbesökt restaurangen är. Om det är runt lunchtid och restaurangen i princip är tom, kan det vara ett tecken på att något inte står rätt till. Givetvis behöver det inte innebära att restaurangen serverar mindre bra mat – även om det ofta är så – utan kan bero på ett dåligt läge eller en väldigt speciell nisch.

Ska man spontanbesöka en ny restaurang kan det dock vara bra att köra på ett säkert kort. Ett säkert kort är ofta en restaurang som har många besökare och som har lite allt möjligt på menyn. Är ni flera som ska äta är urvalet viktigt om det finns några kräsna i gruppen.

Hur ser möblerna ut?

Det är inte alltid utemöbler är särskilt bekväma. Är de riktigt obekväma kan de faktiskt förstöra en hel utekväll. Det kan löna sig att ta en snabb blick på hur möblemanget ser ut. Ska ni dessutom inte äta middag, utan endast ta en drink eller två, kanske ni bör välja en uteservering med sköna soffor vid ett soffbord. Detta snarare än pinniga stolar vid höga bord, som kanske inte är särskilt bekvämt att sitta i om man bara ska umgås och ta några drinkar.

27 Jun 2017