När du ska packa och flytta ut

Ska du flytta till Göteborg? Det är många som flyttar in till Göteborg. Det senaste året var det så många som över 35.000 personer som flyttade in till Göteborg, plus över 7.000 nyfödda i staden. Om man räknar bort alla som flyttade ut ur Göteborg, och som gick bort under samma år, kommer vi till en folkökning på sammanlagt över 7.000 personer. Det är som en hel liten by, eller ett mindre samhälle. Göteborg attraherar med andra ord.

Du ser, du är inte ensam om att välja att flytta till Göteborg. Det kan vara många saker som drar för att få oss att vilja flytta dit; universitetet och nya studier. Nytt jobb, eller en önskan om att bo nära sina föräldrar, syskon eller någon annan anledning som kan dra oss att flytta dit. Så vad är det som krävs innan vi är på plats och kan få oss att känna oss som riktiga göteborgare. Framför allt är det vad som kan krävas av oss innan vi är på plats i Göteborg, och det är en hel del. Lika bra att vi listar dem här, så är det bara att bocka av när man har åtgärdat alla punkter och kan stryka dem.

1. Boka flyttbil eller flyttfirma till det datum du ska flytta

Det viktigaste du ska göra är att boka flyttbil, eller om du väljer att anlita en flyttfirma, är att du bokar den så att du kan flytta in precis när du själv så önskar. Många vill dessutom flytta in precsi i slutet av mpnadne elelr i början, därför gäller det att boka bilen eller firman så att du kan flytta jsut den dag som du önskar och som passar dig bäst.

2. Köpa eller hyra packlådor

Man kan köpa bra flyttlådor på Clas Ohlson eller i någon annan affäre. De kostar inte mycekt och i gengäld ahr du packlådor som håller om du ska packa ner tunga saker och sådant som inte får gå sönder i flytten. Har du kvar kartonger till datorn, datorskärmen eller TV:n är det också bra att packa i samma lådor. Då vet du att de håller bättre och behöver inte vara lika orolig att de ska gå sönder.

3. Packa och sortera bort det du inte ska ha

När du väl har fått fram alla packlådor är det bara att skrida till verket; packa in alla saker. Använd frigolit, tidningspapper och hushållspapper till sådant som är ömtåligt. Det som du inte vill ha med är det bra om du antingen skänker bort, säljer eller slänger. Det gör säkert att det blir några färre saker att flytta till Göteborg.

4. Flytta alla packlådor och möbler

Det är bra att du tömmer din gamla bostad så mycket det bara går inför flyttstädningen. De nblir lättare att genomföra om det är tomt hos dig. Om det inte går, kanske du kan komma tillbaka till bostaden efter att alla saker har flyttats, eller städa allt eftersom du packar bort sakerna. Då kan du ta kök och badrum sist, eftersom det är rum som man alltid använder tills man åker därifrån.

5. Flyttstäda hela bostaden

Sedan när allt är borta, på något sätt kommer den viktiga flyttstädningen, vilket innebär att du måste städa precis allt i bostaden; från golv till tak. Glöm inte ställen som bakom spis, bakom element, ventiler, ovanför dörrar och dörrkarmar, ovanför dörrlister, golvlister och andra lister. Dra fram kyl och frys och städa bakom dem, liksom tvättmaskin och diskmaskin. Känns det som att det är alldeles för mycket? Varför inte anlita en flyttfirma som kan ta hand om allt från packning, flyttstädning och själva flytten, eller bra någon av delarna?

8 Aug 2018