Mäklare Mölndal - kunskap ger trygghet

Dags att sälja bostaden i Mölndal? Idag har du en större chans än någonsin tidigare att nå ett högre slutpris. Fler svenskar ser ett liv i en mindre stad som en möjlighet och med hjälp av rätt mäklare i Mölndal kan just din bostad bli den snackis du hoppas på. En snackis som skapar en budgivning.

Det finns idag ett stort utbud av mäklare i nästan varenda svensk stad. Konkurrensen dem emellan är hård och det är något som du som kund ska ta vara på. Genom att träffa så många mäklare som möjligt i Mölndal kan du också skapa dig ett utrymme att förhandla gällande arvodet. De flesta har en viss förhandlingsmån och den första offerten de ger är långt ifrån huggen i sten. Träffar du fler än en mäklare i Mölndal så har du också något att jämföra med.

Priset och arvodet är emellertid inte allt. Det är viktigt - men det är långt ifrån lika viktigt som att du faktiskt når det slutpris ni satt som mål. Genom att välja en mäklare som har vissa egenskaper så ger du dig själv den möjligheten. Vi ska titta närmare på några detaljer och egenskaper som du bör eftersöka i samband med att du väljer en mäklare i Mölndal.

Välj mäklare i Mölndal med dessa tips som bas

Om vi ska gå igenom några tips kring hur du ska tänka för att hitta rätt mäklare så kan vi göra valet lite enklare. Vi radar upp dessa tips, enligt följande:

  • Erfarenhet. Som inom alla yrken så är erfarenhet ovärderlig. En erfaren mäklare i Mölndal vet vad som säljer, han vet när man ska sälja och han har genom åren byggt upp ett stort kontaktnät. Erfarenhet är kunskap! Men, det handlar samtidigt också om hunger. En proppmätt mäklare är det sämsta valet du kan göra. Det måste finnas ett driv och du måste känna att den mäklare i Mölndal du väljer går all-in för att sälja just ditt objekt. Här kan provision som arvode vara en bra morot. Ju högre slutpris du får - desto mer pengar tjänar mäklaren. Det ger energi!
  • Säljplan. När ska din bostad läggas ut på marknaden? Vilken tid på året är mest intressant - och när är konkurrensen som mest gynnsam? En bra mäklare vet när han ska gasa och när det är läge att ligga kvar på dragläget. I säljplanen inkluderas även hur man når kunderna. Vilka kanaler används? Är annonsering på Blocket, Hemnet och den egna hemsidan tillräcklig eller behövs en push även via tidningar och sociala medier? Idag finns hur många platser som helst att använda sig av. Se till att din mäklare i Mölndal är ajour med den nya tekniken. Det ger dig stora fördelar, i synnerhet om det handlar om att locka folk från andra delar av landet till Mölndal.
  • Värderingen. Hur värderas din bostad - och vad kan öka värdet? Många mäklare sätter ett för högt värderingspris och kan därigenom bidra till besvikelse. Det är viktigt att du får en värdering som ligger nära verkligheten. Lika viktigt är att mäklaren kan ge dig ledtrådar om hur du kan höja värdet på bostaden. Behövs någon typ av renovering?
  • Tilläggstjänster. Att bostaden fotograferas på ett professionellt sätt är ett måste. Den måste sticka ut! En del i detta handlar även om inredningen. Du kanske älskar din inredning - men är det verkligen en inredning som passar alla? Genom att ha en homestylist inkluderat i mäklarens tjänster så kan din bostad i Mölndal bli mer tilltalande för den stora massan. Det handlar om att inreda för alla och öppna fantasin hos alla spekulanter. Att du älskar den gamla fåtöljen i hörnet är irrelevant i sammanhanget.
12 Oct 2021