Lediga lägenheter Göteborg - säkrare hyra av bostad

Att hitta lediga lägenheter i Göteborg är långt ifrån enkelt. Som i alla större städer så handlar det lite om att gå på ett minerat fält där man som sökande efter en bostad inte har så många alternativ: man får ta sig framåt och hoppas på det bästa. Vilket är långt ifrån någon optimal lösning och där många blir riktigt lurade.

Det handlar till mångt och mycket om en desperation som utnyttjas. Att ha tak över huvudet och en trygg bostad är en grundsten i att kunna leva, arbeta och känna frihet. Tvingas man, som många gör, att leta lediga lägenheter i Göteborg under en stor del av sin disponibla tid så lever man inte - man snarare överlever. Eller försöker göra det åtminstone.

Det desperata förvandlas till desperata handlingar: en person som söker lägenhet och som vill ha någonstans att bo under en längre tid kan sluta att uppfatta varningssignaler. Man hittar en bostad som är intressant, man träffar hyresvärden och sedan betalar man en hutlös depositionsavgift och en hyra i förskott - bara för att sedan inse att det A) inte finns någon lägenhet och B) hyresvärden är spårlöst försvunnen. Det låter för bra för att vara sant, men man ignorerar detta och chansar på att saker och ting ska lösa sig.

Ny sida ger större säkerhet

Ska man chansa eller ska man som ung välja ett säkrare alternativ? Frågan är givetvis retorisk. Det är klart att man ska söka säkerhet och trygghet. Vilket också är möjligt att göra genom att gå via en trygg mellanhand. Det har nämligen skapats en ny sida som fokuserar på att agera säker mellanhand mellan uthyrare av lägenheter i Göteborg och mellan de som vill hyra.

Säkerheten ligger i att alla som skapar en profil verifieras genom Bank-id samt kontrolleras i övrigt. Utöver detta så garanteras det att ingen depositionsavgift och inga förskottshyror ska betalas - och att man samtidigt också får hjälp med juridiska spörsmål i samband med att exempelvis hyresavtal ska upprättas. Detta skapar trygghet för både parter.

Så fungerar det i praktiken

Systemet är enkelt. Vi ponerar att du har en lägenhet som du vill hyra ut i Göteborg under en period om ett halvår - du ska ut och resa. Givet är att du vill ha en marknadsmässig hyra och lika givet är att du vill att personen som hyr är skötsam samt kan visa upp god ekonomi. Utöver detta så kanske du även vill ha en djur- och rökfri hyresgäst. Allt detta kan du sedan skriva in i den profil du skapar.

På andra sidan finns sedan en person som fyllt i var i Göteborg man vill hyra lediga lägenheter i Göteborg, hur mycket man kan betala och hur länge man kan tänka sig att hyra - och att man exempelvis vare sig röker eller har ett husdjur.

Uthyrare - möt hyresgäst! Dessa båda personer skapar en kontakt och träffas sedan rent fysiskt för att mer ingående diskutera villkoren samt för att lära känna varandra. Detta system skapar helt enkelt säkra, trygga lösningar. Skulle en av parterna - exempelvis uthyraren - missköta sig och kräva en deposition under bordet så blir denne person också avstängd från sidan. Det går att hitta lediga lägenheter i Göteborg på ett tryggt, säkert sätt.

8 Sep 2022