Lägg in en rörmokare i telefonboken

Står du inför att köpa ett hus i Göteborg eller kanske nyligen har gjort exakt? Här tänkte vi komma med ett litet tips och vi gör detta i form av ett nyckelord: förebygg. Det som är gemensamt för husägare över hela Sverige är nämligen att man tjänar mycket pengar på att ligga steget före och genomföra regelbundna kontroller kring vilken status huset i fråga befinner sig i.

Det vill säga, äger du ett hus i Göteborg så kommer regelbundna kontroller av exempelvis taket att sparar dig pengar i och med att du dels kan avsätta pengar för ett eventuellt byte och att du dels också – genom mindre reparationer – kan slippa de skador som ett tak i dåligt skick kan föra med sig.

Taket och grunden på ditt hus är typiska områden där kostnaden kommer att bli väldigt hög om du inte ser över dem med jämna mellanrum och rådet är att du även använder dig av professionell hjälp. Kort sagt; anlitar du exempelvis årligen en takläggare för en kontroll av ditt tak i Göteborg så kommer denne att ge dig svart på vitt kring hur skicket är, vad som behöver göras och hu länge ditt tak kommer att hålla – något som ger dig en trygghet och kan göra din planering bättre. Det brukar vara billigt att låta en takläggare eller en expert på husgrunder genomföra en liknande kontroll en gång per år; gärna i samband med våren.

Här skulle vi till en takläggare och en expert på husgrunder även vilja addera ytterligare ett yrke som du bör lägga in din telefonbok och detta i form av en rörmokare. Av samma anledning – en rörmokare kan kontrollera statusen på ledningar och rör som löper på insidan av ditt hus.

En stamspolning ger bättre livslängd

Låter onödigt? Inte alls, faktum är att många onödiga skador skulle kunna förhindras om fler husägare hade en regelbunden kontakt med en rörmokare och det är bara att se hur mycket en vattenskada kostar för att förstå varför.

Skulle en rörmokare kontrollera dina rör och ledningar – stammarna – i huset i Göteborg och upptäcka att dessa är i sämre skick än väntat; att de är något som fastnat eller riskerar att spricka så kan han direkt vidta nödvändiga åtgärder för detta problem.

Det är inte ovanligt att lösningen till detta stavas stamspolning och där en rörmokare med hjälp av högt tryck och hett vatten rensar dina stammar – något som kommer att ge dem en längre livslängd och förhindra dels vattenskador och dels också ett betydligt kostsammare stambyte.

Här finns ett exempel en rörmokare i Göteborg du kan vända dig till: www.rörmokaregöteborg.biz.

 

14 Oct 2016