Besök en seriös bilhandlare i Göteborg

Är det dags att sälja din bil och köpa en ny? Det bästa och smidigaste sättet att göra detta på är att besöka en bilhandlare. Men, det måste också vara en seriös sådan. Bor du i en större stad - som Göteborg - så finns det all anledning att se upp. Alla bilhandlare har inte den seriositet som du har rätt att kräva.

Varför välja en bilhandlare och varför inte sälja bilen privat? Har jag en hyfsat modern bil så kommer jag att få ut mer om jag säljer den på Blocket än hos en bilhandlare i Göteborg? Ja, det kan du få - men mest troligt så får du det inte. Många som använder sig av Blocket har nämligen glömt bort att det ofta tar tid innan rätt köpare uppenbarar sig. Lång tid som dessutom präglas av ideliga samtal, oförskämda spekulanter och prutningar av priset.

Det skapar en oviss situation där man ofta tvingas sänka det initiala priset man tänkt sig. Blocket har en hög konkurrens och det gäller att sticka ut. Väljer man en bilhandlare så väljer man en rakt igenom smidig affär. Man får lite sämre betalt, men å andra sidan så säljer man bilen redan samma dag.

Byt in din bil och välj en ny

Dessutom så öppnar detta för ett inbyte. Du besöker en bilhandlare, du får din bil värderad och du kan - om du hittar en lämplig bil i bilhallen - byta in din bil, lägga en mellanskillnad och redan samma dag åka därifrån; givetvis med full försäkring och med alla dokument underskrivna. Vi skulle definitivt råda dig att välja en bilhandlare om du vill ha en snabb och smidig affär.

Det du däremot definitivt ska göra är att se över dina alternativ. En värdering kan innebära en stor skillnad i pris från en bilhandlare i Göteborg till en annan. Det är också det vi menar med seriositet - en ärlig aktör på marknaden försöker inte lura sina kunder. En bra affär för en sådan innebär att båda parter blir nöjda med avtalet. Det är en tydlig skillnad som du som kund ska ta fasta på.

Varför får du sämre betalt av en bilhandlare?

Hur kan det komma sig att du erbjuds ett lägre pris för din bil hos en bilhandlare än vad du potentiellt kan få om du säljer den privat? Detta följer en logik. Bilhandlaren tar en risk då han köper din bil. Hans mål är att sälja den vidare - dyrare - och det kan, liksom för dig i samband med en privat försäljning, innebära en lång väntetid.

Lagret kostar pengar, annonsering kostar, service och uppfräschning av bilen likaså. Det är den enkla - och rakt igenom logiska - förklaringen till varför du kommer att erbjudas lite mindre än det egentliga marknadsvärdet.

Få en ärlig värdering av din bil

Hur mycket är din bil värd egentligen? Idag kan du välja att värdera bilen online där du smidigt skriver in registreringsnummer, antal mil och årsmodell. Det är smidigt - men det är inte en värdering som ger raka svar. En riktig värdering utgår från bilens egentliga skick snarare än det förväntade skicket.

Hur många mil en bil har gått är naturligtvis viktigt - men lika viktigt är att se hur dessa mil sett ut och hur de påverkat bilens motor och beståndsdelar. Därför är det viktigt att besöka en bilhandlare som värderar bilen med hjälp av exempelvis mekaniker som kan ge en mer professionell bedömning.

Där har vi också en anledning till varför exempelvis Blocket kan ge en skev bild av bilar värde: de är värderade online och därför så kan det priset vara ganska intetsägande sett till bilens egentliga värde. Vill du sälja - eller köpa en bil - till ett marknadsmässigt pris så bör du vända dig till en professionell aktör.

27 Apr 2020