Bergvärme – inte bara för villor i Göteborg

Många tänker på villor när de hör ordet bergvärme. Men faktum är att det kan användas för andra fastigheter i Göteborg, som exempelvis hyresrättsföreningar.

Bostadsrättsföreningen skulle i dagarna ha sitt årsmöte och nu satt Bosse och skrev dagordningen. Några av de boende hade lämnat in anteckningar om ämnen de ville skulle tas upp. Ett av dem var uppvärmningen av huset. Kanske kunde de byta från fjärrvärme till bergvärme? Bosse hade aldrig hört talas om att det var möjligt men skrev upp det under ‘övrigt’.

Innan mötet tog han kontakt med ett företag som installerade bergvärme. Visst hade den boende haft rätt. Om medlemmarna beslutade att de skulle byta skulle han själv ställa upp som länk mellan bolaget och de boende. Det här var verkligen nytänk – något han tyckte skulle bli intressant att lära sig mer om.

Bergvärme för bostadsrättsföreningen

Under mötet berättade Bosse om förfrågan och att han kontaktat ett företag. Investeringen skulle bli kostsam och han hade fått ett ungefärligt pris. Någon frågade om det verkligen skulle löna sig då de nu hade fjärrvärme, vilket Bosse bekräftade att företaget hävdat. Givetvis skulle de be om ett utförligt kostnadsförslag.

Det blev en livlig diskussion som till slut mynnade ut i att han skulle begära en offert. Kanske kunde de få en person från företaget som jobbade med bergvärme i Göteborg att besöka dem vid nästa möte. På så vis kunde alla fundera lite på vilka frågor de ville ställa. Bostadsrättsföreningen hade bra ekonomi och det här kunde på sikt göra den ännu bättre.

1 Jun 2022