Annorlunda vandringar i Göteborg

Ordet vandring för oss i tankarna till fjällvärldens vackra vyer och spännande möten med vilda djur. Eller pilgrimslederna som många går för att hitta sig själva och komma till insikt.

Men det finns en hel värld av utflykter där ute. Långa och korta. Naturnära och till och med mitt i de stora städerna. Här kommer några annorlunda vandringar för den som vill se Göteborg i ett helt annat sken. Upptäcka hur gator, parker och hus plötsligt får en helt ny innebörd. Där en port eller en parkbänk berättar en fascinerande historia som tar vandraren tillbaka till en svunnen tid. Långt ifrån nutidens stress, med blickarna nyfiket vandrande istället för att fastna på mobilens upplysta skärm.

Love stories of Gothenburg

En vandringstur som tar ca två timmar. Den finns som guidad tur på svenska och på engelska. Här får man besöka Göteborgs mest romantiska platser. Så turen passar extra bra på alla hjärtans dag eller om man firar något speciellt och vill dela en speciell upplevelse med sin älskade. Upptäck många gamla kärlekshistorier som ägt rum i parker och trånga gränder. Låt dig svepas med i kärlekslegenderna. Ta reda på vart man ska ta vägen om man vill bjuda ut en nyfunnen kärlek. Samtidigt som man lär sig en hel del om staden Göteborg. Det blir två timmar i romantikens tecken med vackra platser där man kan skapa fotominnen som finns kvar för alltid.

Spökvandring

Under tre och en halv timme pågår äventyret i Göteborgs äldsta kvarter. Så efter att ha avnjutit en god trerättersmiddag är det dags att i skydd av mörkret vandra längs Göteborgs gator. Under vandringen får man träffa döda människor från stadens förflutna då de tyst dyker upp från ingenstans och får pulsen att slå lite snabbare. De kommer från samhällets olika skikt. Berättelser direkt från kungars, fattighjons och aktrisers livsöden om ond bråd död fångar all uppmärksamhet i den mörka kvällen. Så ta några djupa andetag och låt historien fascinera och skrämma. För det är bara en ovanligt blodig historisk vandring. Eller?

Dessa är annorlunda äventyr som lockar i Göteborg. Men allt det där andra finns också här. Liseberg med sina galna åkattraktioner, lekar och allsång. Den vackra skärgården, museer, shopping, restaurangerna och mycket mycket mera. Staden har onekligen massor att erbjuda oavsett om det är en skrämmande vandring eller om man kommer hit för att få sitt vaccin i Göteborg inför en efterlängtad resa.

11 Aug 2020