4 städtjänster i Göteborg

Om du planerar att flytta till Göteborg och behöver städtjänster kan du vara lugn. Olika firmor finns med nisch mot olika typer av städtjänster. Det kan bland annat handla om hemstädning, flyttstädning, fönsterputs, och kontorsstädning.

Sedan rut-avdraget infördes har efterfrågan på dylika tjänster ökat lavinartat. Den ökade efterfrågan har lett till att allt fler firmor dyker upp, dessutom med något nischade inriktningar som de ovan. Letar du efter städtjänster i Göteborg kan du välja en firma vars huvudsakliga syssla är just den typ av städning som du är i behov av. På så vis får du bästa möjliga kompetens för det jobb som ska utföras.

Hemstädning

Som privatperson är det här kanske den mest beställda städningstypen. Visserligen är fönsterputs och flyttstädning också vanligt för privatpersoner att beställa, men flyttstädning sker ju inte särskilt ofta, och fönsterputs i små hus kan ofta göras av samma företag som sköter hemstädningen. Hemstädning beställs ju dessutom ofta regelbundet, medan fönsterputs beställs ett fåtal gånger per år.

När det kommer till hemstädning är det viktigt att du som kund känner ett förtroende för personalen och firman. Städningen sker ju i de flesta fall när du inte är hemma, och att du då anförtror firman med hemmanyckeln kräver en viss tillit.

När det kommer till hemstädning i Göteborg finns ett flertal att välja mellan. En sökning på internet är en bra början för att hitta en firma som passar dig och dina behov. Glöm inte att alltid göra ett visst mått av efterforskningar innan du anlitar någon. Be gärna företaget om referenser!

Flyttstädning

Flyttstädning är något som skiljer sig från vanlig hemstädning. Här ska hela bostaden städas grundligt och noga efter vissa krav ­– krav som inte finns på samma sätt när det kommer till privat hemstädning. De allra flesta företag som erbjuder hemstädning, erbjuder också flyttstädning. Dock finns det städfirmor i Göteborg som marknadsför sina flyttstädningar som deras huvudsakliga verksamhet.

Flyttstädare ska få bort allt. Medan hemstädare kan förbise vissa fläckar som tycks vara omöjliga få bort, är det då upp till flyttstädarna att verkligen se till att de försvinner. Flyttstädare går också in i utrymmen i hemmet som ”vanliga” städare eller städerskor inte gör. Det här kan till exempel handla om kakelugnar och vedeldade spisar.

Fönsterputs

Att ha ett väl putsat fönster kan göra under för din bostad. Om du har länge har kört med tidningspapper och spray, eller använt dig av gummiskrapan du har i badrummet, kommer du att märka en enorm skillnad efter att fönstret har putsats ”på riktigt”.

Den stora skillnaden ligger i att ljuset släpps in på ett helt annat sätt. Med välputsade fönster

Kontorsstädning

Behöver du kontorsstädning i Göteborg går det i de allra flesta fall att anlita samma företag som du skulle göra för hemstädning. I många fall kan kontorsstädning dock ställa helt andra krav på försäkringar än vad hemstädning gör. Självklart beror på det vad det är för företag, men inte sällan är ju interiörer på ett kontor mer värt än i en bostad (inte minst på grund av att det oftast är större).

14 Nov 2016